dongeruitslagZaterdag 12-januari was het jeugdtoernooi van schaakclub  De Donger in Dokkum en mee tellend voor de GP-cyclus. Er kwamen 42 kinderen. Twee meer dan zich hadden ingeschreven en die er door de organisatie nog werden tussen gepropt (Coen Roosjen en Yarno Kingma)

A groep
In de A groep werd Leon Niemeijer uit Assen met de score van 4 uit 5 eerste. Op de tweede plaats eindigde eveneens met 4 uit 5, Arjan de Vries uit Briltil, hij verloor alleen van Leon en derde met een halfje minder werd Sono Folkers uit Hoogkerk, hij won van Leon maar verloor van Arjan en remiseerde met Gianluca Cioffi uit Groningen. De twee Friezen in deze groep Jurjen Noorlander en Luca Wijnstra  kwamen er niet aan te pas. Hun tijd komt nog wel

B groep
In de B groep eveneens een geheel Gronings ereschavot met Matteo Petrelli op het hoogste treedje, hij scoorde 4,5 uit 5. Tomasso Cioffi werd 2e met met een halfje minder, hij verloor alleen van Matteo. Derde werd Noël vd Veen uit Assen met de score van 2,5 waaronder een halfje tegen Matteo. De Friezen (Jesse Bosker, Coen Roosjen en Berend Adema) in deze groep hadden het nakijken.

C groep
In deze groep werd helaas een foutje gemaakt op het score formulier, dit is de volgende dag nog uitgezocht. Winnaar werd in elk geval Quinn van Dijk uit Groningen met 5 uit 7. En het blijkt dat 2e is geworden Marten Hofstra uit Franeker gevolgd door Harold Korte uit Dokkum, Zij scoorden 4 uit 7 net als Peter Groen uit Dokkum maar de onderlinge partijen wezen uit dat de laatste vierde werd. Aanvankelijk werd Ronan Boonstra hier aangewezen als 2e in de groep omdat er per abuis op het formulier stond dat hij won van Quinn maar dat klopte dus niet, zijn score was 3.

D Groep
Eerste in deze groep werd Isidore Koenes uit Groningen met 6 uit 7, ze verloor alleen van haar clubgenootje (SC TenBoer) Tyron Duinkerken die als derde eindigde met 4 punten, daar tussen in nog Jaap de Vries uit Meppel met 4,5. En net geen podium dus voor Silke  Dijcker met 4 punten gelijk aan Tyron maar verlies onderling.

E Groep
In deze groep dan het eerste Friese succes, Rover Coors werd winnaar na een barrage  met Gijs vander Hoeven uit Groningen en een score van elk 5,5  uit 6. Derde werd Carlijn Hagen van Schier.

De F Groep
En de F groep tenslotte met de gebroeders van der Kolk uit Sauwerd op de hoogste treden van het ereschavotje, Deen de jongste als eerste (6) en Abe (8) als 2e. Deze jongens spelen bij de Groninger combinatie en derde werd Gijs Oosterhuis uit Ten Boer

Affiche |  | Deelnemers |  klassement | Verslag |  KNSB jeugdrating |  Grand-Prix verslagen | editie 201

De resultaten van de Friese GP toernooien worden opgestuurd naar Micha Jans de ratingcommissaris van de KNSB. 

Het is niet meer mogelijk om een Fide rapport in te leveren met deelnemers zonder relatienummer. Voor de deelnemers aan toernooien en competities die (nog) niet lid zijn van een club, wordt via een module in OLA een relatienummer (als rating-lid) gegenereerd. Daar kan drie keer gratis gebruik van worden gemaakt maar na het vierde toernooi zullen deze ratinglidmaatschap kosten (7,50) in rekening worden gebracht. Je kan dat voorkomen als je reeds besluit om lid te worden

KNSB tarieven