sven

Deelnemers | Affiche | |  Klassement  | NJ-R  |
 KNSBJ-R | Cyclus artikelen 

Dit toernooi was op zaterdag 27-januari.
De A groep
In de A groep eindigen favoriet Leandro Slagboom uit Leeuwarden en Sven Broersma uit Kollummerzwaag gedeeld bovenaan met 4,5 uit 5, maar het beslissende snelschaakpotje wordt gewonnen door Sven. Derde werd Leon Niemeijer uit Assen
De B groep
Nummer één Sono Folkers uit Groningen scoort net als Bram Wierbos uit Deventer 5 uit 7 maar wint de onderlinge partij. Derde wordt  Tetske Hofstra uit De Wilp met 4,5 uit 7, zij wint wel van Sono en Bram maar verliest weer van Eli Alia Jorritsma uit Groningen en Marten Hofstra uit Franeker en nog een remise tegen Martijn Kooistra uit Leeuwarden houdt haar dus af van groepwinst.
De C groep
In deze groep eindigen drie deenemers met 5 uit 7 zodat de onderlinge partijen beslissen in het voordeel van Hidde Mosterman uit Leeuwarden gevolgd door Elliot Horenberg uit Hoogkerk en Jesse Bosker uit Sneek.
De D groep
In deze groep wint de onbekende Aron Hardeman uit Groningen, hij heeft geen rating, ook niet op de website van zijn club de Paardensprong, er staat alleen dat hij is begonnen in 2017 maar is wel wat ouder dan de anderen in deze groep. Hij scoort 5 uit 6 net als de Abe Smeding eveneens uit Groningen maar wint de onderlinge partij. Leon Ubbels uit Dokkum wordt 3e met 3,5 uit 6.
De E groep
In deze groep spelen10 kinderen 8 partijen. Negen partijen is ditmaal te lang voor deze kleintjes, waarbij eigenlijk bij elke 2 borden een begeleider benodigd is voor het bedienen van de klokken en het corrigeren van onreglentaire zetten. Favoriet Luca Wijnstra uit Dokkum staat alleen een remise toe aan Silke Dijcker uit Gytsjerk maar wint verder alle potjes. Henson Korte uit Dokkum wordt 2e gevolgd door Thymen Dijcker (jawel broertje van Silke)
Het klassement
Het klassement is bijgewerkt, Sono heeft  riant de leiding, maar Sven en Remmelt liggen  natuurlijk op de loer als hij in de laatste GP faalt of verstek laat gaan.  Het gezamenlijke FSB/NOSBO slottoernooi is in Hoogkerk op 16-juni.
Eerstvolgende jeugdtoernooi
Dat is in groningen bij de Paardensprong

schaakwoude2