Back to Top

De FSB-competitie


Beslissingen van de competitieleider

2 februari 2023: Na kennisneming van de omstandigheden die hebben geleid tot het niet spelen van de wedstrijd Mid Fryslân 2 - Schaakwoude 2 beslis ik op grond van artikel 20 tweede lid uit het competitiereglement van de FSB dat Schaakwoude 2 bestraft wordt met het in mindering brengen van twee matchpunten. De wedstrijd wordt opnieuw vastgesteld op maandag 6 februari 2023.

23 november 2022: In de bekerwedstrijd DTK 2 - Emmeloord 2 op 11 november 2022 is door Emmeloord 2 aan bord 1 een te sterke invaller opgesteld. De winst is omgezet in reglementair verlies (voor de ratingverwerking geldt de gespeelde uitslag). De uitslag van de wedstrijd DTK 2 - Emmeloord 2 wordt hiermee 3-1, wat betekent dat DTK 2 verder gaat in de beker.

Competitiejaar 2022-2023: deze keer echt terug naar ouderwets normaal?

Als alles zonder verdere problemen verloopt kunnen we vanaf dit seizoen weer helemaal terug naar hoe het was voor de coronaperikelen. Dat betekent natuurlijk ook dat voortaan weer strikt de hand zal worden gehouden aan het competitiereglement.

De competitie staat online: zie de link naar Netstand in het kadertje links.

De herfstvakantie in onze regio valt in de derde week van oktober, zodat in de eerste twee weken van oktober ronde 1 van de teamcompetitie gespeeld kan worden.


Opgeven basisteams. Dat kan online in Netstand. Let er op dat per team voortaan slechts 4 spelers kunnen worden opgegeven. In Winstand kon dat aantal groter zijn.

Uitslagen doorgeven. Online in Netstand. Er is een extra verificatiestap. Die werkt niet altijd, maar dan komt de uitslag gewoonlijk toch wel door. Controleer later nog even of de competitieleider het heeft goedgekeurd en verwerkt.

Competitieleider is Erwin Denissen, competitieleider@frieseschaakbond.nl
In geval van urgente problemen is hij ook meestal bereikbaar op 06 28 10 96 19.

Het speeltempo is 1h30 per persoon + 30 seconden per zet. Dat houdt in dat er tot het eind genoteerd moet worden. Verenigingen met een vroeg sluitingsuur van hun speelzaal krijgen ontheffing van deze regel en mogen 1h15 + 30 seconden hanteren mits dit duidelijk aan hun tegenstanders is meegedeeld. Hiermee is nog juist voldaan aan de strengste eis voor de ratingverwerking.

De bekerwedstrijden zijn opengesteld voor alle FSB-teams uit de reguliere competitie. Het uitvluggertempo na een 2-2 uitslag is 3 min per persoon + 2 seconden per zet.

Competitiegidsje (zie de link “teamcaptains”)

Om het zoeken naar gegevens over clublocatie, aanvangstijd, speeltempo en teamleiders (e-mailadres en telefoonnummers) te vergemakkelijken is er een gidsje gemaakt dat gedownload kan worden. Het wordt bijgewerkt als er veranderingen zijn, dus is in principe altijd up-to-date. Klik hier om het gidsje te downloaden.

Geef wijzigingen door aan de competitieleider en werk ook OLA bij waar dat van toepassing is.