Back to Top

De FSB-competitie


Uitspraak inzake niet-meespelen opgegeven basisspeler Emmeloord 1

Voor Emmeloord 1 is Timo Koffeman als basisspeler opgegeven.
Ik heb van Emmeloord een verklaring ontvangen waaruit blijkt dat deze speler dit seizoen niet voor dit team kon en kan uitkomen.
Volgens artikel 11.5 van het competitiereglement dient een opgegeven basisspeler minimaal één keer voor dat team te spelen en moet overtreding van dit artikel bestraft worden met twee matchpunten in mindering, tenzij er voldoende is aangetoond dat er sprake is van overmacht.
In de verklaring die ik heb ontvangen is voldoende aangetoond, dat Timo Koffeman dit seizoen niet voor Emmeloord 1 kon en kan uitkomen.
Ik besluit daarom dat Emmeloord 1 geen matchpunten in mindering krijgt voor het overtreden van artikel 11.5.
Voor de volledigheid: dit besluit betekent ook dat Timo Koffeman dit seizoen niet meer speelgerechtigd is voor FSB-wedstrijden. 
 

Uitspraak inzake niet-gerechtigde speler Philidor 3 - De Rode Loper 2

Tijdens de wedstrijd Philidor 3 - De Rode Loper 2 op 14 november 2023 heeft op bord 4 Sana Manneh namens De Rode Loper gespeeld.
Sana Manneh is pas op 17 november 2023 aangemeld als lid van De Rode Loper en mocht dus volgens artikel 11 lid 1 van het competitiereglement niet aan deze wedstrijd deelnemen.
 
Uitspraak:
In artikel 11 lid 7 staat dat de partij steeds verloren is voor de in overtreding zijnde speler.
Omdat Sana Manneh de partij al had verloren, verandert de uitslag niet.
Voor alle duidelijkheid: de partij telt wél mee voor de ratingverwerking.
 

Competitiejaar 2023-2024

De competitie staat online: zie de link naar Netstand in het kadertje links.

 

Opgeven basisteams. Dat kan online in Netstand. Let er op dat per team voortaan slechts 4 spelers kunnen worden opgegeven. In Winstand kon dat aantal groter zijn.

Uitslagen doorgeven. Online in Netstand. Er is een extra verificatiestap. Die werkt niet altijd, maar dan komt de uitslag gewoonlijk toch wel door. Controleer later nog even of de competitieleider het heeft goedgekeurd en verwerkt.

Competitieleider is Erwin Denissen, competitieleider@frieseschaakbond.nl
In geval van urgente problemen is hij ook meestal bereikbaar op 06 28 10 96 19.

Het speeltempo is 1h30 per persoon + 30 seconden per zet. Dat houdt in dat er tot het eind genoteerd moet worden. Verenigingen met een vroeg sluitingsuur van hun speelzaal krijgen ontheffing van deze regel en mogen 1h15 + 30 seconden hanteren mits dit duidelijk aan hun tegenstanders is meegedeeld. Hiermee is nog juist voldaan aan de strengste eis voor de ratingverwerking.

De bekerwedstrijden zijn opengesteld voor alle FSB-teams uit de reguliere competitie. Het uitvluggertempo na een 2-2 uitslag is 3 min per persoon + 2 seconden per zet.

Competitiegidsje (zie de link “teamcaptains”)

Om het zoeken naar gegevens over clublocatie, aanvangstijd, speeltempo en teamleiders (e-mailadres en telefoonnummers) te vergemakkelijken is er een gidsje gemaakt dat gedownload kan worden. Het wordt bijgewerkt als er veranderingen zijn, dus is in principe altijd up-to-date. Klik hier om het gidsje te downloaden.

Vanwege de vakantie van de competitieleider is dit nog niet helemaal up-to-date!

Geef wijzigingen door aan de competitieleider en werk ook OLA bij waar dat van toepassing is.