De FSB competitie


Maandag 8 oktober begint de FSB competitie en de teamcapteins kunnen na afloop de uitslagen invoeren
hieronder de handleiding als u dat nog nooit gedaan hebt

De uitslagenserver (staat aan)
Na afloop van een wedstrijd kan via de knop "uitslag invoeren" in de linker kolom meteen het resultaat worden ingevoerd door de captain. Als u daarbij hulp nodig hebt vraag het aan de competitieleider.
Het invullen van de spelers en de uitslagen is voor de thuisspelende captains niet al te moeilijk. Je ziet een lijst van de spelers van het basisteam plus eventuele eerdere invallers. Andere spelers kunnen gevonden worden met het menu er onder, bijvoorbeeld "alle leden". Soms zijn er dan meer rijtjes (bijv. 1 en 2). Staat de naam niet in de lijst: maak dan gebruik van de optie "nieuwe speler". Ter controle:  als alle handelingen goed zijn verricht krijgt behalve de competitieleider en de webmaster ook de inzender zelf een mail waarin de namen en de uitslagen staan.

Basisteamsserver (wordt dit jaar niet gebruikt!)

De captains kunnen voor de aanvang van het seizoen hier (klik) hun basisteams invullen Tip: vul bij een viertal ook vier spelers in en dus niet de reservespelers er achteraan. Zie ook hieronder bij de uitslagenserver voor nadere informatie. Nadat de namen ingevuld zijn moet er wel geklikt worden op de knop stuur email naar de competitieleider en dat schermpje ook invullen. Ter controle:  als alle handelingen goed zijn verricht krijgt behalve de competitieleider en de webmaster ook de inzender zelf een mail waarin de opgegeven namen staan. Als alle teams zijn opgegeven gaat de basisteamserver weer offline maar u kunt het resultaat wel blijvend bewonderen als u klikt (in de linker kolom) op "Basisteams". U ziet daar ook het programma van elk team. Kijk zo nu en dan voor eventuele mutaties.

Het mailadres van de CL, Henk van Dijk, is competitieleider@frieseschaakbond.nl. De basisteams en de uitslagen komen, mits goed ingevuld, in dit postvak. In geval van urgente problemen is hij meestal bereikbaar op 06 29 38 18 46.

 

De wedstrijdkalender

Competitiejaar 2018-19

Het speeltempo is voortaan 1h30 per persoon + 30 seconden per zet. Dat houdt in dat er tot het eind genoteerd moet worden. Verenigingen met een vroeg sluitingsuur van hun speelzaal krijgen ontheffing van deze regel en mogen 1h15 + 30 seconden hanteren mits dit duidelijk aan hun tegenstanders is meegedeeld. Hiermee is nog juist voldaan aan de strengste eis voor de ratingverwerking.

De bekerwedstrijden zijn opengesteld voor alle FSB-teams uit de reguliere competitie. Het uitvluggertempo na een 2-2 uitslag is voortaan 3 min per persoon + 2 seconden per zet.

Competitiegidsje

Om het zoeken naar gegevens over clublocatie, aanvangstijd, speeltempo en teamleiders (e-mailadres en telefoonnummers) te vergemakkelijken heb ik een gidsje gemaakt dat gedownload kan worden. Het wordt bijgewerkt als er veranderingen zijn, dus is in principe altijd up-to-date.

De gegevens over de teamleiders zijn ook op de pagina "Info" en dan "FSB club functionarissen"  te vinden mits OLA door uw secretaris of ledenadministrateur op dit punt recent bijgewerkt is.

Klik hier om het gidsje te downloaden.

Geef uw wijzigingen door aan de competitieleider en werk ook OLA bij waar dat van toepassing is.