Het Nederlands Kampioenschap voor het oplossen van schaakproblemen vindt plaats op zaterdag 24 maart 2011. Naast leden kunnen ook niet-leden meedoen aan het NK. Niet-leden kunnen zich plaatsen door mee te doen aan de voorronde. Gedurende vier weken kunt u twee problemen per week oplossen. U dient aan minimaal twee ronden deel te nemen, waarbij de beste vier scores tellen. De beste tien oplossers mogen deelnemen aan het NK.
Er zijn twee categorie├źn, categorie B voor oplossers met weinig of geen ervaring en categorie A voor meer ervaren oplossers. U mag zelf bepalen aan welke categorie u deelneemt.

Het NK oplossen van schaakproblemen wordt gehouden in hotel Dennenhoeve aan de Elspeterweg 14 in Nunspeet en duurt van 10:00 uur tot 13:15 uur. Het toernooi bestaat uit twee ronden van anderhalf uur met een kwartier pauze.

U vindt de problemen voor de eerste week op www.probleemblad.nl . Elke woensdag komen nieuwe opgaven beschikbaar en vindt u de oplossingen van de afgelopen week terug. Op de website vindt u ook handleidingen voor het oplossen van schaakproblemen en meer informatie over het NK.