Op de pupillendag werd door drie Friese kinderen bijzonder gepresteerd, en leken wij zelfs met het ingaan van de laatste ronde op 2 gouden medailles af te gaan. Helaas verloren Wessel Adema en Wisse Piersma allebei in de laatste ronde.en belandde Wessel nog naast het podium. Wisse klom wel op het schavotje. Dylan Sealy werd verrassend 4e.

De partijen waren live te volgen en in de tabellen vindt u alle paringen en standen
In de F categorie zag ik drie Friese kinderen, Dylan Sealy werd daar gedeeld derde met 5,5 uit 7, Sake Algra scoorde 4 punten, en Thomas van Ruiten 2 punten.
In de categorie G zag ik Wisse Piersma die steeds aan de leiding ging maar in de laatste ronde verloor waardoor hij naar een gedeelde 3e plek zakte met een score van 5,5 uit 7.
In de categorie H was Wessel Adema de favoriet met de hoogste rating maar verloor prompt de eerste partij tegen Marthijn Kooistra, daarna ging het goed en kwam hij uiteindelijk aan de leiding maar verloor in de laatste ronde van de latere winnaar met een score van 5 uit 7. Marthijn scoorde 3 punten

Klik hier voor het verslag van Carolien Pathuis met foto's van Marrit Kooistra


 Zaterdag wordt in Roosendaal de Nationale Pupillendag gehouden. 120 kinderen strijden dan om de Nederlandse titels in de categorieën F (2004), G (2005) en H (2006). De organisatie zet 20 live-borden in. Er wordt gespeeld in het Jan Tinbergen-college.

Website   F  G  H

Er is geen Friese pupillendag bij Fia van Daalen in Drachten zoals de vorige jaren. Toch gaan er wel kinderen naar de landelijke pupillendag

Volgens Willem Kuiper (jeugdzaken FSB) betreft het de onderstaande selectie

Jeugd cat. F (1 FSB-plaats):
Sake Algra (SC Sneek)
Reserves: Dylan Sealy (SC Sneek), Thomas van Ruiten (SC Sneek)
 
Jeugd cat. G (2 FSB-plaatsen):
Wisse Piersma (SC Sneek)
Michael Kroes (Mid-Fryslân)
 
Jeugd cat. H (2 FSB-plaatsen):
Wessel Adema (SC Sneek)
Marthijn Kooistra (KSC Philidor 1847)