Voor dit NK categorie E in Waalwijk op goede vrijdag 29 maart en zaterdag 30 maart, hadden Sake Algra (foto) en Marrit Adema zich geplaatst (tijdens het Bogerman-festijn)

Migchiel de Jong ging mee als trainer / begeleider van Sake Algra en Jonas Hilwerda, de laatste had zelfs zicht op het kampioenschap. Tegen Eelke de Boer in de laatste ronde had hij met weining tijd een gewonnen stand. De druk werd toen te groot, waarna de remise ook nog uit handen werd gegeven, dit resulteerde in een derde plaats. De Nosbo deed het werkelijk voortreffelijk met plaats 1,2  en 3! De nummers 1 en 2 ( Eelke de Boer en Tycho Bruggink ) behoorden ooit tot Migchiels pupillen in KNSB stergroeptraining en daar is hij reuze trots op
 
Sake Algra presteerde ook goed. De eerste dag eindigde met een curieus moment: Tijdens de partij was de stelling een keer gevallen door een leunactie van zijn tegenstander. De stelling werd daarna foutief teruggezet, waarna uiteindelijk een onregelmentaire zet werd gedaan omdat een pion van b7 opeens op b6 stond en bxc5 mogelijk maakte. De tweede dag speelde Sake erg sterk, maar na 3 keer op rij overtuigend gewonnen te hebben, werd hij wat nonchalant en verloor de laatste. Een score van 5 uit 9 geeft echter hoop voor volgend jaar, want Sake is nog maar 8! en mag dus nog een keer meedoen in de E - categorie.
 
Marrit Adema speelde ook een goed toernooi. Zij presteerde duidelijk boven haar rating. Ze speelde in de laatste 2 rondes tegen de uiteindelijke nummers 1 en 3 en die verloor ze. Dan is 5 uit 9 zeker goed te noemen!

Klik hier voor de partijen van Jonas, Sake en Marrit