In Amsterdam is het NK begonnen met 8 deelnemers bij de heren en 4 bij de dames.

 

In de 1e ronde speelde Sipke na een lange partij gelijk tegen Robin Swinkels en in de 2e ronde verloor hij na een mindere opening van Anish Giri.

In de 3e ronde won hij met zwart van Dimitri Reinderman door mat. In de 4e ronde verloor hij van Erwin L'Ami en staat nu op 1,5 uit 4.

In de 5e ronde speelde hij met zwart tegen Robin van Kampen en haalde remise. In de 6e ronde verloor hij met wit  tegen Jan Smeets, zijn score is nu 2 uit 6.

In ronde 7 verloor Sipke met zwart van Ivan Sokolov en is dit een toernooi om snel te vergeten; gedeeld 6e van de 8 met 2 uit 7.

 

Anish Giri werd voor de 3e keer Nederlands kampioen, na zijn winst op Robin van Kampen en hij heeft nu 5,5 uit 6. Giri speelde remise in de laatste ronde tegen Jan Smeets en haalde zo een score van 6 uit 7.

 

Bij de dames versloeg Tea Lanchava in de 2e ronde verrassend Zhaoqin Peng en zij gaat nu alleen aan kop. Tea won ook haar 3e ronde partij en Peng speelde remise. In de 4e ronde won Peng en speelde Tea ternauwernood remise en blijft zo aan kop met een vol punt meer als Peng.

 

Tea Lanchava is voor het eerst Nederlands kampioen geworden na haar winst in de 5e ronde en ze volgt Zhaoqin Peng op, zij was vanaf 2000 tot 2011 kampioen. Peng won in de laatste ronde van Tea en haalde zo sportieve revanche voor het verliezen van haar titel.

 

Stand hier en website hier en verslagen hier en partijen zijn live hier te volgen