GROUSTER  COMBINATIE ONGENAAKBAAR TIJDENS FK RAPID VOOR CLUBVIERTALLENGROUSTER  COMBINATIE ONGENAAKBAAR TIJDENS FK RAPID VOOR CLUBVIERTALLEN

Zaterdag 6 april, Tresoar. Het is tegen de klok van 18.00 uur als toernooidirecteur Jan Hibma Eddie Scholl -teamcaptain van de Grouster Combinatie- feliciteert met de titel.

Eddie neemt de felicitatie plus envelop met inhoud met een grijns in ontvangst en laat weten dat het onttronen van De Celebrities een belangrijke motivatie was geweest om last minute toch nog mee te doen. Met medespelers Jeroen Weggen,  Jan Hania en Jippe Kamstra was de GC ongenaakbaar met een score van 14 uit 7.

Ook het citaat op de FSB-site dat “De Celebrities bereid waren hun titel te prolongeren” speelde mogelijk een rol. 

De strijd om de plekken 2 en 3 was spannender maar door een 4-0 nederlaag van Lasker 1 tegen Schaakwoude 1 in de slotronde werden de Celebrities -bestaande uit Marcel Vermaat, Amir Nicolai, Oene Schriemer en Eelke Heidinga- uiteindelijk tweede.  Schaakwoude 2 en Heerenveen 1 werden respectievelijk 1 en 2 in de B-groep. Klik hier voor de uitslagen (nu ook individueel) met dank aan het huiswerk van wedstrijdleider Henk van Dijk

Al met al kan er -inclusief voortreffelijke catering- worden teruggekeken op een geslaagd toernooi dat werd afgesloten met de uitreiking van Skaakstikken 3. Het schaakverhalenblad dat inmiddels al meer dan 100 abonnees telt en hard op weg is “Het Matten” van de toekomst te worden. Kortom, aarzel niet om abonnee te worden. Dit kan via www.skaakstikken.nl of door het sturen van een mail aan eelke@skaakstikken.nl De abonnementsprijs bedraagt € 12,- voor de nummers 3 en 4. Een bescheiden bedrag waarvan men zich afvraagt: hoe doen ze het!

Door uw speciale schaakverslaggever Jan Hibma.