migchielDit FK was (net als 2 jaar geleden) in Damwoude en werd georganiseerd door de plaatselijke schaakvereniging Schaakwoude. Er waren 7 ronden

In de voorlaatste ronde veranderde er veel op de ranglijsten van zowel de A en de B groep en hierdoor werd de laatste ronde in  beide groepen extra spannend en mocht Migchiel de Jong het in de laatste ronde opnemen tegen Erik Sparenberg die qua score op gelijke hoogte was gekomen. Maar het werd Migchiel zijn 11e titel en ik citeer Dolf Wissmann:
Van de laatste elf titels (periode 2009-2019) heeft Migchiel er nu tien gewonnen, in 2013 ging de titel naar Nick Maatman. Migchiel won zijn allereerste titel al in 2000, de tweede titel liet lang op zich wachten, maar dit voorbeeld is dus niet opgevolgd door de 3e, 4e etc.... en de 11e.

In de A groep  prolongeert Migchiel de Jong zijn titel (6 uit 7) , met achter hem een hele rits clubgenoten van de Koninklijke Philidor, Erik Sparenberg (5), Jeroen Weggen (5), Amir Nicolai (4,5) en Rein de Boer (4,5)

In de B groep deelden de jeugdspelers Christian Torensma en Sven Broersma het geld voor de 1e en 2e plek, Christian's vader Jan deed dat met Pieter Postma voor de 3e en 4e plek


 Aankondiging  |  Voorgaande editie  | overzicht | verslagen