De laatste ronde was vrijdagmiddag 24-feb om 13:00 uur.(klik hier voor de uitslag) 

Hein vander Wijk uit Heerenveen (foto links) had tegen naaste achtervolger Auke van Urk (foto onder) uit Tuk genoeg aan remise om de titel te pakken en werd de nieuwe kampioen met een score van 6 uit 7. Auke werd in de laatste ronde bijgehaald door Gerard Baars uit Drachten en Pieter de Boer uit Workum, zij haalden elk 5,5 punten. Er waren 3 categorieën en in elke categorie 5 prijzen.
A-categorie: 1e
Hein vd Wijk,    gedeeld 2e: Auke van Urk, Pieter de Boer en Gerard Baars, 5e: Jan Posch uit Burgum.

B-categorie:  gedeeld 1e:Jos Visser uit Dokkum en Hessel Sijbersma uit Damwoude. gedeeld 3e: Adriaan Raap uit Burgum en Albert van der Kloet uit Workum, 5e na loting: Henk Kooistra uit Burgum
C-categorie:  gedeeld eerste: Hylke Bron uit Leeuwarden, Hylke Feenstra uit Tjerkwerd en August Niemarkt uit Bolsward. Gedeeld 4e: Meindert Miedema en Jelle Bergsma uit Bakkeveen

Meteen na afloop was de prijsuitreiking door directeur Adriaan Raap, die er na 10 jaren mee ophoudt  en voor zijn inzet werd gehuldigd door FSB voorzitter Auke vander Heide met een bloemetje en een kado bon.

 

Foto's in het FSB album

 (klik hier voor index naar alle ronden en standen ook per categorie)
 
De 6e ronde, deze ronde was woensdagmiddag 22-feb, 13-17 uur (klik hier voor de uitslagen)
Aan bord één won koploper Hein van Jan Posch en aan bord 2 won Auke van Dik. Hein bleef met het ingaan van de laatste ronde alleen aan de leiding met 5,5 uit 6 gevolgd door Auke met 5 punten. Daarachter 3 volgers met 4,5 punt, Gerard, die won Hylke Bron en Pieter de Boer die 

won Siem en Jos Visser die won van Douwe. Jos die debuteerde in dit gezelschap stond nummer 1 in de B-categorie en Hylke in de C-categorie

De 5e ronde, deze ronde was vrijdagmiddag 17-feb,
klik hier voor de uitslagen
 
Vanaf deze ronde werd er geen poging meer gedaan om een paring tegen clubgenoten te vermijden omdat er dan teveel aanpassingen moesten worden gedaan.
Aangezien de 3 koplopers in de vorige  ronde remise speelden werden ze bijgehaald door Hein (die won van Siem) waardoor er 4 koplopers kwamen met 3,5 uit 4. Zij werden gevolgd door Douwe en Pieter de Boer met elk 3 punten.
Aan de borden 1, 3, 4 en 5 werd deze ronde het punt gedeeld maar aan bord 2 verloor Gerard van Hein waardoor de laatste nu alleen aan kop gaat. Hylke Bron voegde aan bord 8 ook weer een overwinning toe aan zijn successen reeks.

De vierde ronde (klik hier voor de uitslagen)
 
Deze ronde was dinsdagmiddag 14-feb van 13:00-17:00 uur ,  
Er waren drie (ongeslagen) koplopers met 3 uit 3,  Auke, Jan Posch en Gerard.
Daarachter drie volgers met 2,5 uit drie, Hein en de oudkampioenen Siem en Douwe. De koplopers speelden in deze ronde allen remise waardoor achtervolger  Hein, via winst op Siem langszij kwam. Adriaan hield aan bord 4, Taeke Bergsma gemakkelijk op remise en aan bord 5 leek Hylke Bron te gaan winnen van Dik Kruithof, de laatste redde zijn vege lijf via eeuwig schaak.
 
De derde ronde
Deze ronde was woensdag 8-feb van 13:00-17:00 uur (klik hier voor de uitslagen)
Woensdagmiddag heerste er onder sommige deelnemers begrijpelijk wat elfsteden-koorts, inmiddels is dat geëbd nu blijkt dat het ijs niet overal genoeg dikte heeft om alle deelnemers (16000) te dragen. Aan de hoogste borden wonnen nagenoeg alle (iets) hoger gerate spelers hun partijen. Uitzondering vormde Frans die in de vorige ronde het punt al deelde met Hein en dat nu herhaalde tegen Egbert. En de beide Hylke's die wonnen van August en Jacob.

De 2e ronde klik hier voor de uitslagen
Door hevige sneeuwval vrijdagmorgen en de strenge vorst werd er iets later begonnen. Auke kreeg een reglementaire 1 vanwege het wegblijven van tegenstandster Janine. Verrassende overwinningen waren van Adriaan op Pieter de Boer en Hylke Bron op Moraal. Verrassende remise's waren van Frans tegen Hein, Hessel tegen Douwe, Eeltsje tegen Dik en Sytze tegen Johan
 

De eerste ronde:    klik hier voor de uitslagen
Janine had aanvankelijk een bye in de derde ronde maar heeft die ingetrokken. Kees had zich aanvankelijk afgemeld voor de eerste 2 ronden maar bleek de eerste ronde wel beschikbaar, liep ook rond in de speelzaal en werd door de wedstrijdleiding op oneven gezet. Verder werd aan het verzoek voldaan om (als dat mogelijk was) te vermijden dat clubgenoten de eerste ronden tegen elkaar spelen.

Door omstandigheden kregen Sytze en Ingrid er in hun partij na de eerste tijdcontrole niet automatisch een kwartier bij omdat de klok niet goed was afgesteld. Dit werd pas na 4 minuten (volgens Sytze) ontdekt en werd de klok opnieuw ingesteld. Ingrid kreeg 15 minuten en Sytze had nog 15 minuten en kreeg dus 34 minuten. Dat bleek dus achteraf fout, Sytze had eigenlijk 30 minuten moeten krijgen en Ingrid 11 minuten.  De partij werd later beëindigd door opgave van Sytze nadat hij een stuk weggaf, Ingrid had op dat moment een pion meer en een kwaliteit (Toren tegen Loper)
De langste partij was aan  bord 2 tussen Anton en Hein, de snelste partij J.Moraal tegen Douwe. Verrassend was de winst van August op oud-kampioen Henk en de remises van Jan Drost tegen Eeltsje en Meindert tegen Siem.

U kunt in de ronden 1-4 éénmaal een compensatie-bye (0,5) aanvragen als u bent verhinderd.  Bent u vaker verhinderd dan krijgt u hiervoor geen 0,5 compensatie.

De wedstrijden worden ’s middags gespeeld – aanvang 13.00 u
Inleg €  15,00 
Directeur Adri Raap  tel:0511-475257  of  araap@hetnet.nl
Bij voldoende deelname wordt er in 2 groepen gespeeld
Locatie: Er wordt gespeeld in zalencentrum Priyas – Leeuwarden
Regerend kampioen is Roel Hazenberg foto rechts

Klik hier voor de deelnemers die zich hadden aangemeld

Klik hier hoe het vorig jaar ging