Nog meer foto's van Wytze

In de A categorie won Jorn Brouwer met 5 uit 6. Gedeeld 2e werden Falco de Boer en Abe Algra met elk drie punten maar Falco's weerstand was hoger doordat hij een halfje scoorde tegen de winnaar wat Abe niet lukte

In de B categorie won Alec Sealy  met 5,5 uit 6 en Femke Koning volgde met 3 punten

In de C categorie won HarmJan Kootstra ook met 5,5 uit 6. Ruurd de Jong werd 2e met 3,5 punten

In de D categorie  prolongeerde Sake Algra zijn titel met 10,5 uit 11 . Gedeeld 2e werden Lukas van Ruiten en Nemo Ding met 9,5 punten maar de laatste verloor de onderlinge partij

Marthijn Kooistra van Ksc Philidor, favoriet voor het kampioenschap bij de E's, maakte deze rol waar door 6 van de 7 potjes te winnen. De debutanten Orlando Ramdien, eveneens Philidor, en Jelle-Jan de Zwart eindigde als tweede en derde. Marije de Zwart pakte knap de meisjestitel. Eindstand cat. E (tm 10 jr.) klik hier voor de uitslag tabel .... foto's van Wytze

reacties (ingeschreven) Foto's --- Partijen van Sake en Martijn en HarmJan--

Jorn Brouwer Sc Bakkeveen wint Bogerman Schaakfestijn. (eindverslag van Joe Hania, versie 2)
Op het Fries kampioenschap jeugdschaken op het Bogerman te Sneek pakte Jorn Brouwer uit Wijnjewoude de titel in de oudste leeftijdsgroep. Jorn stond twee remises toe. De overige 4 partijen wist hij knap te winnen hoewel Jorn in de 4e ronde tegen Jelmer Steenstra goed weg kwam na een vermeend mat-achter-de-paaltjes. Hij pareerde het dreigde mat op de juiste wijze en kwam vervolgens een licht stuk voor ipv een kwaliteit achter. Falco de Boer uit Bolsward verloor eenmaal en speelde twee gelijk. Hij werd tweede voor Abe Algra (Leeuwarden) die ook goed schaak liet zien. Hekkensluiter werd de B-kampioen van 2015 Jelmer Steenstra uit Akkrum. Steenstra toonde aanvallend spel maar de aanvallen sloegen net niet door waarna de tegenstander er met de buit vandoor ging.
In de B-categorie (tm 16jr.) bleek Alec Sealy uit IJlst de sterkste. Hij scoorde maar liefst 5,5 uit 6. In de tweede ronde speelde hij remise tegen clubgenoot Jan Bosma uit Heerenveen maart de overige 5 partijen won hij met degelijk spel. Bij de C's was Harm Jan Kootstra uit Beetsterzwaag de grote man. Hij zat goed achter het bord, toonde strijdlust en won maar liefst, net als Alec, 5 van de 6 partijen. Robin de Leeuw (Scharnegoutum) prolongeerde haar meisjestitel cat. C. Zij eindigde knap derde achter Ruurd de Jong en jongenskampioen Harm Kootstra uit Beetsterzwaag en bleef Jeltsje de Vries uit Gorredijk 2 punten voor.
Bij de D's werd Sake Algra (Leeuwarden) kampioen voor De Snekers Lukas van Ruiten en Nemo Ding, die respectievelijk op 1 punt achterstand gedeeld tweede werden.
Dyanta Osinga (Sneek) eindigde in de leeftijdsgroep D in de middenmoot maar mag zich als hoogst eindigende meisje meisjeskampioen noemen.
De organisatie kan terugzien op een geslaagd kampioenschap. Het dalend aantal deelnemers baadt wel enige zorgen. Beraden over een andere speelperiode van dit belangrijke schaakevenement kan geen kwaad.
Eindstanden:
Cat. A. 1 Jorn Brouwer 5 2 Falco de Boer 3 Abe Algra 3 4 Jelmer Steenstra 1.
Cat. B. 1 Alec Sealy 5,5 2 Femke Koning 3,5 3 Jan Bosma 2,5 4 Niels Okkema 1.
Cat. C. 1 Harm Jan Kootstra 5,5 2 Ruurd de Jong 3,5 3 Robin de Leeuw 2.5 4 Jeltsje de Vries 0,5.
Cat. D. 1 Sake Algra 10,5 2 Lukas van Ruiten 9,5 3 Nemo Ding 9,5 4 Dylan Sealy 7,5 5 Thomas van Ruiten 7 6 Marthijn Kooistra 6 7 Bartele de Vries 5,5 8 Hidde Krol 4,5 9 Pieter van de Riet 4,5 10 Thys Blaeser 4 11 Dyanta Osinga 4 12 Lukas van de Riet 2 13 Orlando Ramdien 2 14 Marten Elsinga 1.