A groep B groep website

In de laatste ronde speelde de top van het klassement, waaronder de regerend kampioen Migchiel de Jong uit Leeuwarden, remise. Migchiel eindigde hiermee op 6 punten. Tweede werd Dick Stavast uit Steenwijk met 5 punten. Gedeeld 3e werden Arjen Pragt uit Heerenveen, Auke van der Heide uit Leeuwarden, Jippe Kamstra uit Akkrum, Fokke Jonkman uit Wolvega en Jeroen Weggen uit Buitenpost met elk 4,5 punt.

De B Groep werd gewonnen door Peter Koning uit Nes. Peter scoorde net als de nummer 2, Bauke Vroom uit Dokkum, 5,5 punten maar had in de 3e ronde de onderlinge partij gewonnen. Gedeeld 3e werden Johan Mosterman uit Groningen en Willem Kuiper uit Franeker met elk 5 punten.


Na de zesde ronde leidt koploper en regerend kampioen Migchiel de Jong uit Leeuwarden via winst op Auke van der Heide met 5,5 punten. Hij heeft hiermee een ronde voor het einde zijn titel geprolongeerd aangezien hij (theoretisch) wel is bij te halen door naaste achtervolger Dick Stavast maar van wie hij de onderlinge partij al in zijn voordeel besliste in de 3e ronde

In de B groep is Johan Mostertman uit Groningen met 5 punten, ongedeeld aan de leiding gekomen via winst op koploper tot dan Michiel Takkebos. Tak is nu gedeeld 2e samen met Bauke Vroom uit Dokkum en Peter Koning uit Nes met elk 4,5 uit 6.
In deze groep zullen Peter en Johan (tegen elkaar) uitmaken wie de winnaar wordt, Johan heeft aan remise voldoende


Na 5 ronden consolideert de regerend kampioen Migchiel de Jong zijn voorsprong met 4,5 uit 5 via winst op Jeroen Weggen uit Buitenpost en speelt de 6e ronde tegen zijn clubgenoot (SC Philidor) Auke van der Heide eveneens uit Leeuwarden. Auke is ongedeeld 2e met 4 uit 5, hij won van Fokke Jonkman uit Wolvega. Vermeldenswaardig is de prestatie van local hero Arjen Pragt die gedeeld 3e staat

In de B groep gaat Michiel Takkebos alleen aan de leiding met 4,5 uit 5 via winst op Willem Kuiper en speelt in de volgende ronde tegen Johan Mostertman uit Groningen. Johan won van de damkampioen Tjalling en heeft 4 uit 4 en deelt de 2e plaats op de ranglijst met Peter Koning (4 uit 5) uit Nes via winst op Berend Brouwer uit Drachten.


Na 4 ronden heeft de regerend kampioen Migchiel de Jong (foto:Eelke Heidinga) orde op zaken gesteld en de koppositie overgenomen van Dolf Wissmannn in een rechtstreeks duel. Hij speelt vrijdagavond tegen Jeroen Weggen uit Buitenpost. Migchiel heeft 3,5 punt, Jeroen 3, een halfje minder. Dolf Wissmann, Auke vd Heide uit Leeuwarden en Fokke Jonkman uit Wolvega hebben eveneens 3 punten. De Snekers Joe en Wytse lijken deze ronde absent en Wouter lijkt moeder Carla te ontwijken in de paring, 

In de B-groep speelt koploper Michiel Takkebos (Tak) vanavond tegen Willem Kuiper. Michiel won van clubgenoot Tjalling Goedemoed (zij spelen bij de Leeuwarder Schaakcombinatie) en Willem's clubgenoot (SCFraneker) en tegenstander DirkJan Dekker verscheen niet achter het bord waardoor hij net als Tak maar dan zonder te spelen op 3,5 punt kwam. Dit overkwam Willem ook al in de 2e ronde toen zijn tegenstander Auke vd Zee niet verscheen


 Na 3 ronden gaat Dolf Wissmann, met 3 uit 3, alleen aan kop via winst op Joost van Dam. Ongedeeld 2e, met 2,5 uit 3, is de regerend kampioen Migchiel de Jong die won van Dick Stavast. Dolf en Migchiel treffen elkaar dus in de volgende ronde. 

Zij worden gevolgd door een veld van 8 spelers met 2 uit 3 die allemaal nog kans op het podium hebben

In de B groep speelden de vier koplopers van de vorige ronde (Tjalling-DirkJan en Douwe-Michiel) remise tegen elkaar waardoor ze werden bijgehaald door Willem Kuiper die won Wiebe  Oppenhuizen. Vijf koplopers na deze ronde met 2,5 uit 3 dus


Na 2 ronden zijn er 2 koplopers met 2 uit 2. Het zijn Dolf Wissmann (speler van Lasker) uit Leeuwarden en Joost van Dam (speler van WES) uit Wolvega?. Zij worden gevolgd door groep van 5 spelers met 1,5 uit 2 waaronder de regerend kampioen Migchiel de Jong uit Leeuwarden en de regerend 60+ kampioen Dick Stavast uit Steenwijk.

In de B groep zijn vier koplopers met 2 uit 2. Het zijn DirkJan Dekker uit Franeker, Douwe vd Meulen uit Sneek, Michiel Takkebos uit Leeuwarden en Tjalling Goedemoed (de bekende dammer) uit Leeuwarden?


 

Woensdag 13 mei begint in Heerenveen het Persoonlijk Fries Kampioenschap. Gedurende 5 woensdagavonden en 2 vrijdagavonden wordt er gestreden om de titel 'sterkste' schaker van Friesland van het jaar 2015. Dit toernooi is ideaal om in de traditioneel rustige schaakmaanden mei en juni, nog zeven partijen te kunnen spelen die meetellen voor de KNSB-rating. Als het deelnemersaantal dit toelaat zal er gespeeld worden in twee ratinggroepen zodat voor iedereen vanaf dag 1 een leuke partij op het eigen niveau kan worden ingedeeld.

Het prijzenfonds van dit toernooi bedraagt 750 euro en wordt beschikbaar gesteld door de FSB. De verdeling hiervan in verschillende prijzen zal bekend worden gemaakt vlak voor aanvang van het toernooi of als op een eerder moment  het aantal deelnemers op zestig is uitgekomen. Het inschrijfgeld bedraagt 15 euro. Op de website van SC Heerenveen zal voor iedere ronde de indeling en na iedere ronde een verslag en tussenstand verschijnen. Ook is het ons streven om alle gespeelde partijen hier te publiceren.

De voorlopige indelingen zijn inmiddels bekend en zijn te vinden op de website van het toernooi.

Klik hier voor de website van het toernooi   |   Klik hier voor het inschrijfformulier   |   Klik hier voor de deelnemerslijst