De uitslagtabellen van Wytze vd Zee zijn vervangen door exemplaren van Roland Kroezen en bevatten nu ook de spelersdata. Bovendien heeft Roland het door gestuurd naar Micha Jans de ratingcommissaris van de KNSB

Klik hier voor het fotoalbum van Wytze vd Zee


 AB categorie

Het FSB kampioenschap jeugdschaken werd een prooi voor favoriet Selwin Keuning uit Sneek. Hij nam de titel over van zijn ex-bijna buurman Nick Bijlsma die thans in Eindhoven studeert. Selwin bleek met een score van 7 uit 7 duidelijk de sterkste jeugdschaker van de Friese Schaakbond te zijn. De meeste weerstand ondervond hij van Jorn Brouwer uit Wijnjewoude, die als 2e eindigde en met die plek B-kampioen werd. Verrassend sterk was het optreden Sylvia Fluit uit St Annaparochie. Na een aantal jaren van afwezigheid pakte ze dit seizoen bij sc Sneek het schaken weer op en eindigde prompt als derde achter Selwin en Jorn. De A's en B's speelden door gebrek aan voldoende deelnemers door elkaar. Met 13 deelnemers en 7 ronden Zwitsers maakten ze er een mooi toernooi van daar behalve genoemd drietal het veld behoorlijk aan elkaar gewaagd was. B-kampioen bij de meisjes werd Anneke Kootstra uit Beetsterzwaag. Anneke werd keurig 5 achter haar tweelingbroer Jelmer die net buiten het podium viel.

De uitslagentabel (Roland Kroezen)  


 C categorie
In de cat. C (tm 14jr.) prolongeerde Jan Bosma uit Heerenveen met overmacht de titel.  Grootste concurrent was Sneker clubgenoot Alec Sealy uit IJlst. Jan versloeg hem in de tweede ronde en toen Alec enkele ronden later (tegen Wessel Meijer uit Gorredijk) nogmaals een partij in rook zag opgaan was de buit binnen voor  Jan.  Wessel werd tweede en Alec derde. Meisjes kampioen werd Femke Koning uit Nes. Zij eindigde in de ranking als vierde.
De uitslagtabel
(Roland Kroezen)


 D categorie

Bij de D’s (tm 12 jr.) was de spanning om te snijden. Topfavoriet Sake Algra liet hier en daar steekjes vallen waardoor het toernooi een ongekend verrassende wending kreeg. Koplopers wisselden elkaar af. Twee ronden voor het einde stond de pas 10-jarige Dylan Sealy uit IJlst bovenaan. Hij liet zich de kaas niet meer van het brood eten, won de twee laatsten potjes en bleef een half puntje voor op Ruurd de Jong uit Beetsterzwaag en Sake Algra uit Itens. Het meisjeskampioenschap werd een strijd tussen Marrit Adema (Meppel) en Robin de Leeuw (Scharnegoutum), beiden spelend voor de Sc  Sneek. Op grond van meer weerstandspunten pakte Robin de titel.
De uitslagtabel 
(Roland Kroezen)


Sake Algra prolongeert titel in de E categorie.

Op het Bogerman Schaakfestijn pakte Sake Algra uit Itens voor de derde achtereenvolgende keer de FSB schaaktitel in de jongste leeftijdsgroep. Deze keer was het met speels gemak. Zevenmaal op rij foutjes afdwingen en afmaken. Omsingelen, aanvallen en killen. Geen tegenstander ontsprong de dans. Benieuwd waar het plafond komt te liggen van deze zeer talentvolle knaap.
De tweede plek was voor clubgenoot Dylan Sealy uit IJlst. Dylan verloor slechts van Sake. Lukas van Ruiten, ook sc Sneek, werd derde. Pas op de 7e plek eindigde de eerste niet Sneker jeugdschaker. Dit zegt iets over Sneek maar nog meer over de wijze waarop wij binnen de FSB-clubs met de jeugd omgaan. De uitslagtabel (Roland Kroezen)                                               


BOGERMAN SCHAAKFESTIJN    Deelnemers
Individuele schaakkampioenschappen voor de jeugd 2013-2014

Organisatie Schaakclub Sneek

Waar?
Bogerman SG Hemdijk 2 te Sneek

Wanneer ?
zaterdagmiddag, maandag en dinsdag 22, 24 en 25 februari 2013

Hoe laat zaterdag?: 13.00 uur.
Maandag en dinsdag: 09.00 uur
(zaal open vanaf 12.30 uur en 08.30 uur).

Leeftijdsgroepen Cat. A : geboren in '94 '95 '96 en '97
Cat. B : geb. in '98 en '99; Cat. C geb. in '00 en '01
Cat. D : geb. in '02 en '03; Cat. E geb. in 2004 en later

Wie speelt wanneer?
Cat. A en B : zaterdagmiddag, maandag en dinsdag
Cat. C en D : maandag en dinsdag
Cat. E : alleen op zaterdagmiddag

Toernooi directeur: Joe Hania, jphania@hotmail.com      0515-425743

Inleg 5 euro voor alle leeftijdsgroepen (gepast betalen bij entree aub)

Kwalificaties De kampioenen krijgen het recht op deelneming aan het N.K.
Je moet dus lid van de bond zijn voor je je opgeeft

Speelsysteem Afhankelijk van deelname. In principe 'Zwitsers'.

Prijzen Wisselbekers voor de kampioenen; trofeeën per leeftijdsgroep

en voor alle deelnemers een vaantje.

Prijsuitreiking
Cat. C en D dinsdag omstreeks 16.00 uur.
Cat. E zaterdag omstreeks 16.45 uur.
Cat. A en B woensdag omstreeks 16.00 a 16.30 uur.