Onderstaand bericht van de KNSB laat zien dat het plan om de cruciale wedstrijd(en) in onze competitie in september, of eventueel begin oktober, in te halen een reƫle mogelijkheid is. Er lijkt gezien de reacties bovendien voldoende draagvlak voor te bestaan. Binnenkort zal contact worden opgenomen met de betreffende teamleiders om te bekijken hoe we dit kunnen realiseren.

Binnen schaken voor alle leeftijdsgroepen mogelijk vanaf 1 juli

De persconferentie van 24 juni bevatte een grote en aangename verrassing voor ons, en voor alle binnensporten. Het kabinet heeft besloten om alle binnensporten vanaf 1 juli voor alle leeftijdsgroepen weer volledig toe te staan. De hoofdregel, dat volwassenen 1,5 meter afstand dienen te houden, blijft leidend. Maar als dat voor het beoefenen van de sport niet kan, dan mag daarvan worden afgeweken. Dat betekent dat spelers tijdens een partij tegenover elkaar kunnen zitten, daarvoor en daarna dient afstand bewaard te worden. 

Het algemene sportprotocol van NOC*NSF, ons schaakspecifieke protocol en de praktische handleiding voor clubs lagen allemaal klaar voor publicatie. Door de versnelde versoepeling dienen deze stukken geactualiseerd te worden. Verder zijn er zoals gebruikelijk verschillende zaken die nog niet helemaal duidelijk zijn, zoals de afstand tussen de borden. Die zaken zijn we nu aan het uitzoeken.

NOC*NSF heeft aangekondigd dat het algemene sportprotocol in de loop van vandaag (26 juni) gepubliceerd zal worden. Dat protocol is leidend voor ons, en dat betekent dat wij voor onze eigen stukken een check moeten uitvoeren. Wij zullen het schaakspecifieke protocol en de handleiding daarom a.s. dinsdag, 30 juni publiceren.

Henk van Dijk.