Datsja Schaaktoernooi

Op 19 december 2019 organiseerde Stichting Datsja te Sneek een schaaktoernooi voor jongeren die ondersteuning krijgen van Datsja. In het kader van duurzaam en maatschappelijk verantwoord besturen ondersteunt de FSB 2.0 dit soort initiatieven. In de nieuwsbrief januari 2020 van Datsja is aandacht geschonken aan dit toernooi (zie hieronder). Voor meer informatie over Stichting Datsja; klik hier.


Het Datsja Schaaktoernooi
Op 19 december jongstleden hebben we het ‘Datsja Schaaktoernooi’ gehouden. De 12 deelnemers streden allemaal fanatiek voor de eerste prijs. Naast drie bekers waren er ook tal van leuke prijzen die door verschillende ondernemers en winkeliers uit Sneek beschikbaar waren gesteld. Zo kreeg de winnaar een heerlijke droge worst en een dinerbon van Markt23 t.w.v. €50,-. De nummers 2 en 3 wonnen een bioscoopbon, nummer 4 kreeg een gratis knipbeurt en de hekkensluiter ging toch mooi met een schaakbord naar huis.


Wij willen iedereen bedanken die aan het schaaktoernooi mee heeft gewerkt en feliciteren de winnaars. Van harte! Ook willen wij de Friese Schaakbond van harte bedanken voor hun bijdrage aan het toernooi. Het is supergaaf om jongeren op deze manier met dit strategische spel in aanraking te laten komen.