Met 63 deelnemende viertallen is er een zodanige teruggang (-5) dat klasse 3C is komen te vervallen. De open plaatsen in de 2e klasse zijn opgevuld door Emmeloord 2 (was gedegradeerd uit de 2e klasse) en Steenwijk 4 (beste nummer 2 van de 3e klasse). Alleen 3B heeft nu nog 7 teams, alle anderen 8. Het programma is nog niet compleet: ronde 7 ontbreekt nog in de meeste klassen in verband met de mogelijkheid van een gezamenlijke slotronde. Philidor zorgt voor het huisvesten van de slotronden in hoofdklasse en klasse 2C.

Tweede helft november is gereserveerd voor de eerste bekerronde. Met een opnieuw grote deelname, 31 tegen vorig jaar 32, is  alleen bekerhouder Philidor 2 van de eerste ronde vrijgesteld. De loting voor het gehele speelschema vindt plaats tijdens de ALV.

De opgave van de spelers kan dit jaar weer online gedaan worden met behulp van de "basisteamserver" die inmiddels actief is. Wie de spelers al per e-mail heeft doorgegeven hoeft dat niet nogmaals te doen. Let er op dat de opgegeven spelers minstens 2 keer voor hun team moeten uitkomen, behalve als het team in kwestie het laagste van een vereniging is.