De nieuwe teamcompetitie staat online. Er waren iets meer aanmeldingen dan eerst gedacht:  68 viertallen. Daarom is vastgehouden aan de klassenindeling Hoofdklasse, twee 1e klassen, drie 2e klassen en drie 3e klassen. Wel zijn er vier groepen met 7 teams waardoor er daar 6 wedstrijden gespeeld worden in plaats van 7. Groepen met 9 teams hebben een ander schema, wat niet goed strookt met de mogelijkheden van het thuis samenspelen van teams. Bovendien levert meer groepen een mooiere regionale verdeling op in de lagere klassen.

De verdeling over het speelseizoen is wat eenvoudiger dan in het verleden: er zijn steeds blokken van twee weken waarin alle teams spelen (als ze geen vrije ronde hebben). De tussenpozen bedragen meestal twee weken. Daarin kunnen dan de bekerwedstrijden worden gepland of uitgestelde wedstrijden in geval van problemen. Er is rekening gehouden met de speeldagen van het FK60+. De laatste ronde van iedere groep heeft nog geen speeldata. Er kan een gemeenschappelijke laatste ronde worden georganiseerd (is zeker voor de hoofdklasse, voor de andere groepen kunnen verenigingen zich kandidaat stellen om die te huisvesten).

De betreffende clubfunctionarissen moeten alles nog maar even goed bekijken. Mochten er problemen zijn dan verneem ik die wel.

De basisteamserver wordt dit jaar niet gebruikt. Wie zijn teamsamenstelling nog niet heeft opgegeven moet die per mail aan mij sturen en dan vul ik het in.