Zondag 5-november was in Assen de aftrap van Jeugdtraining Noord. Vanuit de wens van een aantal noordelijke jeugdspelers heeft het bestuur van Talententeam Jeugd Schaak Noord het initiatief genomen om samen met de NOSBO centrale trainingen op te zetten.

Trainers Migchiel de Jong en Vincent Valens gingen van start met 10 leergierige deelnemers, afkomstig uit alle 3 provincies. Tijdens de gezamenlijke aftrap gingen we in op een instructieve matvoering met Toren, Loper en Paard uit een van de uitmuntende boeken van Judit Polgar.

Daarna werd er in 2 groepen verder gewerkt aan thema’s als opening en eindspel. Een aantal deelnemers had hiervoor zelf materiaal aangedragen. Aan het eind van de middag sloten we gezamenlijk af met een instructieve overwinning van oud-wereldkampioen Vladimir Kramnik uit Isle of Man 2017.

De Maasstee bewees zich als een heel handige, betaalbare en gastvrije locatie, een aanrader voor als je in Assen iets wilt organiseren (maasstee.nl).

De volgende training is zondag 26 november in De Friesche Club in Leeuwarden. Informatie over de trainingen vind je op jeugdschaaknoord.nl.


 

Beste jeugdschaker en ouders/verzorgers,

Graag nodigen wij je uit om deel te nemen aan deze trainingen, georganiseerd door Jeugd Schaak Noord.
Deze trainingen zijn van 13.30 tot 16.00 uur op 3 zondagen:

  • 5 november te Assen
  • 26 november te Leeuwarden
  • 17 december te Groningen

De trainingen worden verzorgd door IM Migchiel de Jong en Vincent Valens en samen met jullie worden de onderwerpen van de trainingen bepaald.Tussen de gezamenlijke bijeenkomsten krijg je online begeleiding. 

Meld je aan via de site van Jeugd Schaak Noord.. 

Mocht je of mochten je ouders nog vragen hebben, dan kun je bellen of whats-appen met Vincent: 06 4863 7098.Deelname kost € 40. Hiervan worden de locatie + materialen betaald en ontvangt de trainer een kleine vergoeding.Lijkt het je leuk, dan zien we je aanmelding graag uiterlijk 1 november a.s.

Met vriendelijke groet,
Peter Koning (initiatiefnemer en bestuurslid ssv Midfrysân)
Roelof Kroon (initiatiefnemer en jeugdleider Schaakclub Ten Boer)
Vincent Valens (voorzitter Jeugd Schaak Noord)
Migchiel de Jong (trainer en jeugdleider Schaakclub Philidor)
en Marjet Veldhuijzen van Zanten (NOSBO bestuur jeugdzaken)