Verslag is ook hier te lezen

B groep

Laat ik voor de verandering eens beginnen met de B groep; daar zijn nu 3 koplopers van dezelfde vereniging. Voor het schaak publiek zal Conrad Hendriks de grote onbekende zijn; sinds september vorig jaar is hij de secretaris van SCL en in de 1e ronde deed hij al van zich spreken door Siem van Eijk te verslaan. In de 2e ronde leed hij een nederlaag tegen Jan Anne Hogendorp, maar daarna won hij al zijn partijen en hij mag nu in de 6e ronde de degens kruisen met zijn clubgenoot Wesley Bloemsma. Wesley won de topper tegen Jan Anne en is nog steeds ongeslagen. Michiel Takkebos versloeg Henk Breimer en hij mag in de volgende ronde tegen de andere verrassing tot nu toe Menno Veenstra. Ook Menno is nog ongeslagen en hij versloeg de taaie Johan Cnossen.

De Schaakwoude spelers hadden wisselend succes; Rense de Boer werd overspeeld door IIya Bondarev en Wim de Vries versloeg zijn naamgenoot Wim van Zeijl

Wat verder opvalt is dat er maar 1 partij remise werd en alle andere partijen kregen een winnaar en dat maakt het voor het toernooi aantrekkelijk en onvoorspelbaar wie uiteindelijk de B groep zal gaan winnen.

A groep

Auke vd Heide kwam tegen Migchiel de Jong in het middenspel goed te staan en de stukken van Migchiel stonden niet echt actief. Hier probeerde Auke van te proberen, maar dit ging ten koste van een paar pionnen en hierdoor was er geen eer meer te behalen voor Auke en zo heeft Migchiel nog steeds een 100% score.

Erik Sparenberg blijft op het vinkentouw en tegen Sjoerd Hoekstra kreeg hij een betere pionnen structuur en Sjoerd kreeg bij elke zet teveel keuze mogelijkheden en uiteindelijk kon Erik de partij naar zich toe trekken.

Amir Nicolai laat zien dat zijn vorm stijgende is en tegen Dolf Wissmann pakte hij de winst en staat nu derde.

Jan Lootsma is de andere speler die nog ongeslagen is en hij heeft in de volgende ronde tegen Migchiel de kans om het toernooi nog spannend te maken. Tegen Rein de Boer stond hij ietsjes beter, maar met nog 2 minuten op de klok bood hij remise aan en dat werd aangenomen.

Kampioen van Schaakwoude Gerke Ros merkt dat het niveau in Friesland hoger ligt dan hij gewend is en tegen nestor Maarten Etmans kwam hij niet goed uit de opening en door open lijnen werd de overwinning binnen gesleept door Etmans.

Sipke de Hoop merkt dat op dit niveau elk foutje afgestraft wordt en tegen Gerard Baars speelde hij zoal gebruikelijk vol op de aanval, maar de beide torens van Gerard kregen de overhand en daar viel niks meer aan te doen voor Sipke.

Remco Heite staat troosteloos onderaan met nul uit vier en dat is ongebruikelijk; in de 6e ronde mag hij tegen Auke vd Zee proberen om van de hatelijke nul af te komen.

Morgen (vrijdag) is de zesde ronde en volgende week woensdag 7 juni is alweer de laatste ronde van dit FK.

Uitslagen A groep en B groep