De gezamenlijke slotronde van de promotie- en 1e klassen is in goede sfeer verlopen onder de leiding van arbiter Reneey Nagtegaal. De resultaten vindt u op de gebruikelijke plaats. Mid Fryslân is FSB-kampioen geworden. Onze hartelijke felicitaties! De 1e klasse kampioenen zijn S.Comb.Leeuw 1 (met overmacht!) en Schaakwoude 2.

Een kleine smet op het gebeuren was de afwezigheid van Emmeloord (en daardoor ook van De Donger) dat geen team bij elkaar kreeg en ook geen andere datum wist te vinden. De toegepaste sanctie: Emmeloord verliest met 8 - 0 en raakt 2 matchpunten kwijt.

Recht op deelname aan de nieuwe hoofdklasse hebben Mid Fryslân, De Donger, Sneek, Steenwijk, S.Comb.Leeuw. en Schaakwoude. Twee teams worden op rating geplaatst (die kunnen ook van een al genoemde vereniging zijn, maar Philidor is een logische kandidaat voor minstens 1 team).

Recht op deelname aan de nieuwe 1e klassen hebben Emmeloord, Heerenveen, WES, F-Pion, S.Comb.Leeuw., Mid Fryslân, Westergoo, DTK, Bakkeveen, E. Lasker en de kampioen van klasse 2 (waarschijnlijk Schaakwoude). Hier komen nog 5 teams bij op grond van hun rating. Dit worden ook tamelijk sterke klassen!

De rechten op deelname aan de nieuwe tweede klassen staan nog maar gedeeltelijk vast en worden later gepubliceerd.