Onlangs konden alle KNSB leden een enquete invullen over het invoeren van een 4e klasse. Als dat door gaat en daar is wel kans op wat veranderd er dan?

Dan kun je niet meer promoveren als je kampioen bent in de promotieklasse die ook niet langer promotieklasse zal heten maar hoofdklasse of zo.
De FSB competitie zal gewoon blijven bestaan en worden ingedeeld door een competitieleider zolang daar animo voor is. In elk geval voor 4-tallen.

Als er een 4e klasse KNSB  komt kunnen de clubs hun 8-tallen ook daar opgeven en worden ze ingedeeld door Koos Stolk van de KNSB. En als iedereen dat doet met al zijn teams komt er wellicht ook nog een 5e klasse KNSB. Er wordt gespeeld op zaterdagmiddag zoals dat nu ook het geval is in de KNSB competitie

Maar lang niet iedereen is gecharmeerd om op zaterdagmiddag te spelen, veel clubs hechten waarde aan hun vaste clubavonden door de week. Dus de FSB competitie zal gewoon blijven bestaan en het aantal teams dat hieraan mee doet zal nauwelijk verminderen als de 4e klasse KNSB een feit wordt.

Als er een vierde klasse KNSB komt wordt de mogelijkheid om te schaken in teamverband wel verdubbeld. Want elk team dat in de FSB competitie meedoet door de week kan in het weekend ook meedoen in de vierde klasse KNSB. Zonder dispensatie aan te vragen