DSC01812

De gezamelijke slotronde verliep gemoedelijk, alle spelers werden door de nieuwe Priyas eigenaars in één grote ruimte gesitueerd. En dat is een spectaculair gezicht. Tien wedstrijden keer 16 man (en soms een vrouw) is bijelkaar toch 160 zuurstof ademende personen.
Even na enen verwelkomde Erik vander Lee namens gastheer Philidor alle deelnemers en gaf daarna het woord aan Scheidsrechter Hiddo Zuiderweg die iedereen wees op zijn plichten en het tempo en vervolgens het startschot gaf.

Volgens de woordvoerders (captains) van de teams verliepen de wedstrijden volgens de verwachtingen en waren er geen verrassingen.  Hiddo voorzag al voor het begin van de wedstrijd dat zijn rol als scheidsrechter zich zou beperken tot het manen tot stilte en het verzamelen van de uitslagen. Dat komt door het al enkele jaren gevolgde speeltempo van 1:45 uur en 15 sec per zet waardoor de zenuwslopende tijdnoodfases van de spelers en controle's van de arbiter daarop tot het verleden behoren

Na afloop ontving ik alle uitslagen van Hiddo die ik thuis invoerde en zoals ik het gehele seizoen al doe, op Internet publiceerde. Hiddo vond het wel raar dat hij de hele middag geen enkele official (FSB bestuurder) had gezien. Die waren er wel (Peter en Willem) maar namen met hun team deel aan de wedstrijd. 

Jeroen Weggen (van DTK) maakte met zijn Ipad enkele foto's van het spektakel