aankondiging   reacties  verslag

Damwâld- In “It Skûlplak” vond zaterdag voor de 33e maal het “Jan van der Veen” schaaktoernooi plaats. Evenals in 2012 werd het toernooi gewonnen door Bart Lemstra uit Buitenpost. In zijn groep moest Bart Lemstra aanvankelijk de eerste plek delen met Jan Sybren Zagema. Bij het snelschaken werd Zagema echter alsnog uitgeschakeld.

In de eerste klasse was de strijd niet minder spannend. Nathalie Steringa liep tegen Folmer Heikamp tegen een nederlaag aan. Toch wist Steringa de groep nog te winnen. In de halve finale wist Steringa Kees van Straten te verschalken. In de finale bleek Steringa te sterk voor Jan Eelkema waarmee ze winnaar van de eerste klasse werd.

De tweede klasse werd gewonnen door Peter Boonstra uit Houtigehage. Peter Boonstra was de enige speler die tijdens het toernooi alle partijen wist te winnen. In de finale tijdens het snelschaken speelde tegenstander Jan Aartsma een onreglementaire zet. Hierdoor kon Boonstra de overwinning claimen.

Om vijf uur werden de prijzen uitgereikt en de organisatie kon met 32 deelnemers terugkijken op een geslaagd en gezellig toernooi.