Zondagmiddag 29-november bezochten, naar aanleiding van de onderstaande aankondiging, een aantal jeugdleiders en trainers de Chessity demonstratie. Het is een leermethode die wel wat lijkt op het stappenplan maar zonder leerboekjes omdat alles online gebeurt.
Chessity ontstond 3 jaar geleden klik hier
En dit is de infopagina van de KNSB over dit onderwerp. Je kunt 3 dagen gratis rondneuzen in het programma om het wat te leren kennen. 
De bezoekers van de onderstaande training zullen ongetwijfeld onderzoeken hoe lesgeven op school met deze methode mogelijk is. Dat is eigenlijk ook waarom ikzelf (Eeltsje) belangstelling heb want ik coördineer in Bolsward de schaaklessen op de lagere school. Eerst moet worden uitgezocht of de kinderen online kunnen (computer, tablet, telefoon) en mogen van hun ouders en leerkrachten. Als dat positief uitvalt dan kan een scholenaccount worden gekocht wat neer komt op €5 per kind en waarmee ze een heel jaar online zijn


 
Uitgebreide demonstratie Chessity schaaktrainingsprogramma
 
 
In samenwerking met de FSB en Nosbo verzorgt Chessity op zondag 29 november aanstaande een uitgebreide presentatie en demonstratie van het Chessity schaaktraingsprogramma. Chessity is een online leermethode van schaken die gebruik maakt van gaming principes bij het leren. De methode is vrijwel taalloos, platform onafhankelijk en past zich aan het niveau van de speler aan.
 
Chessity wordt op dit moment samen met de schaakbond zeer succesvol gebruikt om op basisscholen schaakles te geven. De afgelopen maanden heeft dat de schaakbond een ongekend aantal nieuwe schoolschaakleden opgeleverd.  Ook zijn er inmiddels diverse verenigingen die Chessity inzetten bij het trainen van de jeugd- en ander leden.
 
Op sommige plekken in Nederland (van Hengelo tot Vlissingen) ontstaan hele kernen van scholen die actief met Chessity in de weer zijn.
 
Graag willen wij in detail uitleg geven over de mogelijkheden van het programma zowel voor schoolschaken als voor verenigings- en individueel gebruik. Er wordt een algemene presentatie van het programma gegeven en er wordt uitgebreid de mogelijkheid geboden om zelf alle onderdelen van het programma te zien en te testen.
 
 
Door wie : Regobert Eijkelkamp (de meest ervaren en succesvolle Chessity trainer) Marcel Pruijt (mede-eigenaar van het programma)
 
Voor wie : Jeugdschaakleiders en overig geïnteresseerde leden van FSB en Nosbo
 
Locatie : Van der Valk Hotel Drachten (Lavendelheide 4)
 
Datum : zondag 29 november
 
Tijdstip : 13.30 - 16.30
 
 
Graag aanmelden bij : marcel@chessity.com
 
Voor meer info : 050 - 589 34 23 / 06 22417446