In de Promotieklasse lijken de verschillen klein dit seizoen. Promovendus De Burght won met miniem verschil van Philidor 4  en de andere promovendus Westergoo speelde het beladen duel uit tegen Sneek 2 en dat werd een gelijkspel. Emmeloord won uit met het kleinste verschil van Drachten en Heerenveen en Steenwijk deelden ook de punten.

In de Eerste klasse won F-Pion met ruime cijfers van promovendus NEO en de andere promovendus Jurjen Tolsma speelde gelijk tegen De Donger. Knudde won knap van Mid Fryslân en Schaakwoude 2 won met de hakken over de sloot van Sneek 3.

In de Tweede klasse A stond meteen de topper tussen DTK 2 en Lasker 2 op het programma en op voorhand zou dat waarschijnlijk eindigen in een gelijk spel en dat werd het ook. Bakkeveen speelde thuis gelijk tegen promovendus Mid Fryslân 2 en Schaakwoude 3 won uit met ruime cijfers van Philidor 5.

In de Tweede klasse B overklaste Westergoo 2 promovendus Heerenveen 2 en Steenwijk 2 won thuis nipt van ODI. De wedstrijd WES - F-Pion 2 is op verzoek van laatst genoemde uitgesteld tot 28 oktober en is gewonnen door WES met 6 - 2.