13-feb-2015. De Harlinger F-Pionnen kwamen vrijdagavond in eigen huis niet verder dan 4 remises tegen Emmeloord.

Steenwijk heeft met Dick Stavast in de gelederen met 3-5 gewonnen van Schaakwoude II, de Damwaldsters gingen dapper strijdend ten onder maar hun stuntman Broersma zat uitgerekend tegenover de Friese 60+ kampioen en dat was vermoedelijk niet ingepland.

De nieuwe favoriet voor de titel in de promotieklasse, Schaakwoude I, won (volgens hun website) maandagavond met 3-5 in Drachten.

Naaste achtervolger Philidor III won dinsdagavond van een verzwakt Heerenveen met 6,5 - 1,5, waardoor de volgende ronde zeer spannend kan worden aangezien Philidor 3 het gat van 2 matchpunten tegen Schaakwoude I dan (theoretisch) kan dichten. Ha leuk


6-dec 2014.
Emmeloord heeft al jarenlang het sterkste team van de FSB competitie en gaat ook jarenlang zowel in de tussenstanden als aan het einde van elk seizoen,aan de leiding in de promotieklasse. Dit seizoen lijkt er eindelijk een einde gekomen aan die vanzelfsprekende hegemonie van het polderteam. In de eerste ronde wisten ze maar nipt te winnen van Drachten, in de 2e ronde walsten ze over Heerenveen. Maar in de derde ronde moesten ze nipt hun meerdere erkennen in Schaakwoude I dat met 2 teams in de promotieklasse verblijft. Schaakwoude gaat nu in de tussenstand aan de leiding gevolgd door Philidor 3. Zal het dan toch gebeuren? Krijgen we een andere kampioen? Het lijkt er aan te komen

Lees hier de nabeschouwing van Emmeloord   Daaruit blijkt wel dat Henk Valkema zijn dame weggaf aan Gerben van der Heide maar Gerben zag het en Henk niet en dat telt. De site van Schaakwoude is weer in de lucht. ( feb 2015)