Hoewel Emmeloord kampioen is geworden ligt het in de lijn der verwachting dat Sneek 2 gaat promoveren naar de KNSB. Samen met Sneek 1 hebben ze dan weer twee teams in de landelijke competitie. De ervaring van vorig seizoen kan van pas komen om deze keer niet meteen weer te degraderen en de jeugd van Sneek maakt een enorme ontwikkeling door o.l.v. o.a. Joe Hania. Sneek 3 en 4 spelen komend seizoen allebei in de 2e klasse en eventuele invallers zullen dan proberen aan te haken om mee te kunnen draaien hogerop.

Schaakwoude 2 uit Damwoude is kampioen geworden van de 1e klasse en mag het volgend seizoen weer proberen in de Promotieklasse. Vorig seizoen werd er 2x gewonnen, maar door de versterkte degradatie van Westergoo en Sneek 2, was het een leerzaam jaar met een jammerlijk einde.

Philidor 1847 uit Leeuwarden heeft 3 teams in de KNSB en in dat opzicht is het voor een dorp als Damwoude een unieke prestatie om volgend seizoen weer met twee teams uit te komen in de hoogste klasse van de FSB. Het gat tussen beide teams met het 3e van Schaakwoude is wel een aandachtspunt voor eventuele invallers.

Komende zomer ligt er een mooie taak voor beide verenigingen om een zo sterk mogelijke indeling te maken voor alle teams om hun huid zo duur mogelijk te verkopen en misschien ook voor een verrassing te kunnen zorgen qua handhaving.