Niet favoriet De Drie Dorpen uit Oldeholtwolde maar basisschool ’t Holtpad uit Nijeholtpade is zaterdag in het Stellingwerf College in Oosterwolde schaalschaakkampioen van de Stellingwerven geworden. In een spannende laatste ronde kwamen beide teams uit op twaalf wedstrijdpunten. ’t Holtpad bleek na telling net een bordpunt meer te hebben en mocht de wisselbaker mee naar huis nemen. In de jaren hiervoor won De Drie Dorpen het inmiddels gerenommeerde Remco Heite Schaaktoernooi een aantal keren op rij. De prijzen werden uitgereikt door gedeputeerde mevrouw Sietske Poepjes en wethouder Sierd de Boer van Ooststellingwerf. Aan het toernooi namen 158 kinderen, 32 teams en 21 scholen deel. Op ongeveer de helft van de basisscholen in de gemeenten Oost- en Weststellingwerf wordt op initiatief van het Remco Heite Schaaktoernooi geschaakt. Naast De Drie Dorpen en ’t Holtpad mogen ook het tweede team van De Drie Dorpen (derde), Matthijsje uit Oosterstreek (vierde) en De Riemsloot uit Appelscha (vijfde) deelnemen aan het Fries Kampioenschap voor basisscholen. Dit finaletoernooi wordt in het voorjaar van 2014 gehouden.

In november 2014 wordt het ‘grote’ Remco Heite Schaaktoernooi gehouden. Dan worden niet alleen het schoolschaaktoernooi maar ook het internationale Invitatietoernooi en het internationale Open Toernooi gehouden.
.  

Het Remco Heite Schaaktoernooi werd de heer Heite aangeboden bij zijn afscheid als burgemeester in 2005. Het toernooi wordt gedragen door de provincie Fryslan, de gemeenten Oost- en Weststellingwerf en het bedrijfsleven in beide gemeenten.

 

 


www.heiteschaaktoernooi.nl