9e ronde
Kovchan en Hess zijn de winnaars van het toernooi met 7 uit 9. Sipke en Daan spelen remise, Migchiel wint en Nick M, Nick B en Erik verliezen in de laatste ronde. Bruno wint (net als vorig jaar) de B groep en Dick wordt gedeeld 3e, Stef en Bart eindigen in de middenmoot en Jan onderaan. 
Wiersma deelt met 2 anderen de 1e prijs in de Compact C groep. A hier en groep B hier en website hier en partijen van Nick hier op de site van Philidor 1847.
Klik op de foto van Bruno voor de link naar de albums van Harry Gielen

8e ronde  
Winst voor Sipke, Daan, Nick Bijlsma en Erik en verlies voor Migchiel en Nick Maatman.
Bruno speelt remise en Dick verliest; winst voor Stef en verlies voor Bart en Jan. 
Anna Maja verliest ook haar 3e partij, maar heeft weer een leerzame ervaring opgedaan. 
Jordi speelt remise en blijft in de race voor de eerste plaats in de Compact C groep.

7e ronde Sipke verloor en Daan, Migchiel en Nick Maatman speelden remise, Nick Bijlsma verloor ook en Erik Sparenberg haalde remise. 
Bruno won weer en Dick speelde remise; Bart (afwezig) en Stef verloren en Jan speelde remise. 
Anna Maja verloor opnieuw en heeft daarmee de tweekamp verloren. 
In de compact C groep heeft Jordi Wiersma een 100% score met 3 uit 3.

6e ronde 
Daan Brandenburg wint als enige en Nick Bijlsma en Erik Sparenberg spelen remise en verlies was er voor Sipke Ernst, Migchiel de Jong en Nick Maatman. 
In de B groep wonnen zowel Bruno Jelic en Dick Stavast en ook Bart Lemstra. Stef en Jan verloren. 
In de tweekamp tussen Martine Middelveld en Anna Maja Kazarian is de tussenstand 1,5 - 0,5

5e ronde 
Vandaag verloor Nick vrij kansloos van Benjamin Bok in 26 zetten en blijft zo staan op 3 uit 5. Morgen weer tegen een IM en een nieuwe kans om zich te meten met de toppers. Sipke Ernst sluipt langzaam naar de top met zijn overwinning en hij heeft nu 4 uit 5. Migchiel won vandaag en heeft nu 3 uit 5.Het is tot nu toe niet het toernooi van Daan Brandenburg; hij verloor vandaag opnieuw en blijft staan op 2,5 uit 5. Nick Bijlsma speelde remise en staat op 2 uit 5 en Erik Sparenberg won en heeft nu 1,5 uit 5. Dick Stavast won vandaag de topper van Bruno Jelic in de B groep en beide staan nu op 4 uit 5. Stef verloor en blijft staan op 2,5 uit 5 en Bart kon vandaag niet en verloor dus ook en  heeft nu 2 uit 5. Jan had een bye en staat nu op 1,5 uit 5.

4e ronde Ook vandaag haalde Nick een soepele remise tegen een IM en hij heeft nu een score van 3 uit 4. In de volgende ronde wacht weer een IM, te weten Benjamin Bok. Sipke won vandaag en heeft ook 3 uit 4. Daan won vandaag en heeft nu 2,5 uit 4. Migchiel speelde remise en zijn score is 2 uit 4. Nick speelde remise en hij heeft 1,5 uit 4 en Erik  verloor en blijft staan op 0,5 uit 4. In de B groep won Bruno alweer en heeft nog steeds een 100% score; 4 uit 4. De tegenstander van Dick kwam niet opdagen en hierdoor had hij een gemakkelijke middag en hij heeft nu een score van 3 uit 4. In de 5e ronde speelt Dick met wit tegen Bruno om de koppositie. Stef won ook en heeft 2,5 uit 4 en Bart verloor en blijft staan op 2 uit 4. Jan verloor weer en heeft 0,5 uit 4.

Ronde 1 tot 3 
Tijdens het schaakfestival in Groningen heeft Nick in de A groep gewonnen van GM Michael Hoffmann uit Duitsland en heeft nu een score van 2,5 uit 3. In de 1e ronde won hij van IM Afek uit Israël en in de 2e ronde speelde hij remise tegen IM Thesing uit Duitsland. Morgen speelt hij in de 4e ronde tegen IM Naroditsky uit Amerika. Sipke Ernst heeft in dezelfde groep een score van 2 uit 3, Daan Brandenburg en Migchiel de Jong 1,5 uit 3, Nick Bijlsma 1 uit 3 en Erik Sparenberg 0,5 uit 3. In de B groep heeft Bruno Jelic 3 uit 3, Dick Stavast en Bart Lemstra 2 uit 3, Stef van Kesteren 1,5 uit 3 en Jan Posch 0,5 uit 3.