In de week van het NK Jeugd in Hoogkerk/Groningen werd tevens het Open Gronings snelschaakkampioenschap gehouden.
Er waren 76 deelnemers die 9 ronden Zwitsers speelden. 

Van de deelnemers aan dat NK Jeugd deden er heel wat ook aan dit toernooi mee en van Leandro Slagboom was te verwachten dat hij zich ook in de strijd om deze titel zou kunnen mengen.
Ook Machteld van Foreest, die niet aan dat NK meedeed, maakte wellicht kans op de titel.
De overige favorieten moesten worden gezocht onder de oudere deelnemers, in volgorde van startnummer: Nick Maatman, Eelke de Boer, Migchiel de Jong, Erik Hoeksema, Milan Mostertman.Bij Maatman haperde het vanaf het begin, De Jong en Slagboom behoorden echter tot een viertal dat begon met 4 uit 4.

De Jong sloeg daarna in de 5e ronde een mooie slag door zijn voormalig pupil te verslaan, stond tegen Mosterman zijn eerste halfje af, daarop volgde echter een nederlaag tegen Hoeksema. E.e.a. bracht Hoeksema, Mostertman en Slagboom na 7 ronden, met 6.0 punten, aan de leiding. In de 8e ronde won Mostertman van Hoeksema, terwijl Slagboom ten onder ging tegen een outsider. Mostertman dus alleen aan de leiding, maar die leed in de laatste ronde dan toch nog zijn eerste nederlaag ... juist, tegen Slagboom. Migchiel de Jong profiteerde van de schermutselingen door zijn laatste twee partijen te winnen, want met een eindscore van 7.5 punten was hij iedereen de baas.

Uitslagtabel

Dolf Wissmann