Het onderstaande programma werd zaterdagmiddag afgewerkt in zalencentrum Priyas aan het Kalverdijkje. Het was zowel in de promotie' als in de eerste klasse nog onduidelijk welke teams met de titel aan de haal zouden gaan.


In de promotieklasse speelden de titelkandidaten Emmeloord (foto) en (debutant) Westergoo tegen elkaar. Westergoo moest winnen van Emmeloord omdat de laatste 2 matchpunten meer had. Bij winst van Westergoo zou dit team evenveel matchpunten hebben maar hadden de Bolswarders meer bordpunten. Reuze spannend dus. Emmeloord kwam haverwege de middag op 2,5-0,5 voorsprong en de Bolswarders veerden nog wel terug naar 4-4 maar dat was dus een halfje te weinig.

 

In de eerste klasse speelden de titelkandidaten Schaakwoude II  uit Damwoude en de F-pion uit Harlingen/Franeker niet tegen elkaar maar moest de F-pion winnen van Knudde uit Leeuwarden.  Schaakwoude II zou genoeg hebben aan 4-4 tegen De Donger uit Dokkum. En dat werd een heuse mini-derby waarin geen cadeau's werden uitgedeeld die werd gewonnen door de Dokkummers . Inmiddels walste de F-pion over Knudde en pakte zo de titel

 

Promotie Klasse

 

Emmeloord - Westergoo

De Burght  - Sneek 2

Steenwijk  - Philidor 4

DSC           - Heerenveen

 

Eerste Klasse

 

De Donger          - Schaakwoude 2

Mid Fryslân         - Jurjen Tolsma

NEO                    - Sneek 3

F-Pion                 - Knudde

 

Aanvang 13 uur in het Kalverdijkje te Leeuwarden