Jim de Wit zevende bij NK E!

jim
k
lik op de foto van Jim voor het album van de organisatie

 uitslagtabel  | website | partijen

Goede vrijdag 29 maart en zaterdag 30 maart was het NK E (t/m 10 jaar) in Tilburg. Jim de Wit werd in februari Fries Kampioen in de E categorie, dus was geplaatst voor dit NK. Verder was er geen vertegenwoordiger uit de Friese Schaakbond op dit kampioenschap.

Dag 1

De eerste partij tegen Oliver Chiu verliep niet soepel, maar werd toch eenvoudig gewonnen. In de tweede ronde tegen Ethan Mei kwam Jim niet verder dan remise. Jim stond in de slotstelling niet goed, dus was tevreden met de remise. Ook in de derde ronde tegen Oleg Nadrshin kwam Jim niet verder dan remise. Hier mocht hij ook blij zijn met remise, want Oleg had een sterke zet kunnen spelen op het eind. Dat was echter niet makkelijk te vinden, dus werd tot remise besloten. De vierde partij tegen Cinar Ergincan speelde Jim erg sterk. Hij won een pion in het middenspel. Deze pion gaf Jim terug om met zijn koning binnen te stormen op de koningsvleugel. Dat was teveel voor voor Cinar. De vijfde ronde speelde Jim tegen Besher Mousa,  een bekende schaker uit de NOSBO. Jim miste een aftrekaanval, waardoor hij in het voordeel had kunnen komen. Zoals het nu ging, verloor Jim een pion. Jim probeerde tegenspel te krijgen, maar Besher speelde zijn stelling goed uit. Jim moest dus opgeven. Eerste dag dus 3 uit 5, niet slecht maar kan beter!

Dag 2

In de zesde ronde speelde Jim met zwart tegen Yuway Li . Jim kwam een pion voor, maar liet zijn loper insluiten. Jim gaf een pion terug om zijn loper te kunnen redden. In een gelijke stand maakte Jim een blunder en verloor hij een stuk. Dat kwam hij niet meer teboven. In de zevende ronde speelde Jim tegen Yicheng Wang een prachtige partij. Hij won de kleine kwaliteit. Niet veel later dirigeerde Jim zijn stukken richting de koningstelling. Yicheng liet zich mat zetten. In de achtste ronde speelde Jim tegen de hoger gerate Frank Terlouw. Op de vijftiende zet offerde Jim de kwaliteit (15 Td1xd7!!), om de koningsvleugel kapot te spelen. Dit werd de zwartspeler te machtig en zo kon Jim een sterke partij winnend afronden. De negende en laatste ronde speelde Jim met zwart tegen Sevya Mutta. Jim profiteerde van een goede voorbereiding op deze partij en won overtuigend!

bram
Bram ten Dam 

Met 6 uit 9 werd Jim uiteindelijk zevende, een sterk resultaat. Mijn felicitaties gaan ook uit naar Bram ten Dam van de NOSBO, die Nederlands kampioen werd met maar liefst 8 uit 9!

Migchiel de Jong