JSN A1 Meesterklasse A
JSN A2  
JSN A3  
sven4 2
sven5 2
Hierbij het verslag en een paar foto's van de laatste ronde JCC (10 december 2022 in Arnhem, geschreven door Sven Broersma).
Op de laatste speeldag moet je altijd een beetje geluk hebben met de indeling, omdat de topteams elkaar dan al gehad hebben. 
Team 3 van JSN had dit niet; ze moesten tegen de nummers 1 en 2 (gemiddelde rating > 2000) en verloren twee keer met 4-0.
Team 2 van JSN moest in de eerste ronde tegen Magnus Leidsche Rijn 2, een ongeveer gelijkwaardige tegenstander. Ernst speelde remise, waardoor hij dit seizoen zijn eerste score binnenhaalde. Volgend jaar zullen er vast nog meer punten volgen! Roan won een mooie aanvalspartij. Helaas gingen de partijen van Gianluca en Dani verloren: 1,5 - 2,5. In de middagronde kreeg ook team 2 een sterke tegenstander: 4-0 verlies.
Team 1 van JSN moest in ronde 1 tegen de uiteindelijke nummer 3, en zeker zonder Leandro en Cas zou dit erg lastig worden. Gelukkig redde Evan de eer door met een prachtige partij een punt binnen te halen en een ratingverschil van 400 te overbruggen. In de tweede ronde mocht team 1 tegen Magnus Leidsche Rijn 2. Jonathan won zijn partij, waarna Elise, Evan en Jurjen remise speelden. Hiermee was de teamoverwinning binnen en was ook Jurjen van de 0 af. 
Ouders en teamleiders, bedankt voor het rijden en begeleiden en tot het volgende JCC seizoen!
 
Met vriendelijke groet,
Herma Heise
Namens bestuur JSN
1 oktober
sven1
Bij aankomst bleek dat de tegenstander van JSN 1 in ronde 1 slechts 3 spelers had meegenomen. Hierdoor had Jurjen het 1 e punt al binnengehaald voor de start van de ronde. Ook op de andere borden stond team 1 al snel goed. Leandro en Elise kwamen erg goed uit de opening, en Cas was al een sterke aanval aan het opbouwen. Dit werd keurig omgezet in winst: 4-0. Hiermee was er al bijna meer gescoord dan bij het voetballen. Bij de wedstrijd van het tweede was, na 2 strakke winstpartijen van de witspelers aan bord 2 en 3, de tussenstand 1-1. Roan speelde een goede partij en kwam in een eindspel met pluspion terecht. Door ongelijke lopers kwam zijn koning echter wel in de problemen. Hierdoor moest hij uiteindelijk zijn koning omleggen. Loek moest hierdoor winnen om er nog een gelijkspel uit te slepen voor het team.
In de tijdnoodfase waren er veel toeschouwers om het bord heen te vinden, maar dit weerhield Loek er niet van om zoveel vrijpionnen te creĆ«ren dat de tegenstander ze niet meer kon stoppen: 2-2.
Aan het eerste bord van het 3 e team koos de tegenstander van Sander voor een solide variant tegen het Siciliaans. Hierdoor werd het voor Sander lastig om op winst te spelen en eindigde de partij in remise. Na de opening stond Ernst aan bord 3 prima, maar hij koos het verkeerde plan, waardoor zijn koning onveilig in het midden kwam te staan. Dit leidde tot dameverlies; 0.5-1.5. Jelmer speelde een goede partij aan bord 4 en won al snel een kwaliteit. Hij maakte het zichzelf niet makkelijk in het midden en eindspel, maar haalde uiteindelijk toch het punt binnen: 1.5-1.5. Berend had ondertussen een eindspel met 2 paarden en pluspion tegen 2 lopers. Vaak geeft het loperpaar in zulke gevallen wel enige compensatie, maar dat was hier niet het geval; de lopers werden gedomineerd door de paarden. Berend voerde dit eindspel overtuigend naar winst, waardoor team 3 de matchpunten binnen had.
sven2
In de tweede ronde van de dag kwamen Leandro en Cas namens team 1 beiden erg goed uit de opening en wisten ze dit ook om te zetten naar winst: 2-0. Elise en Jurjen keken echter tegen behoorlijk ratingoverwicht aan, dus het was duidelijk dat zij het niet makkelijk zouden krijgen aan bord 3 en 4. Ze wisten het ratingoverwicht niet te overbruggen, waardoor de wedstrijd in 2-2 eindigde.
Ook team 2 kwam snel op een 2-0 voorsprong; Loek en Roan haalden snel het volle punt binnen. Helaas eindigde ook hier de wedstrijd in 2-2. Van de partij van Thieme heb ik niet veel meegekregen. Gianluca trok met de witte stukken enthousiast ten aanval tegen de draak van zijn tegenstander, maar raakte op een bepaald moment een stuk kwijt, waardoor zijn aanval stokte.
Team 3 had een erg lastige 2 e ronde. De gemiddelde rating van de tegenstander was bijna 400 ratingpunten hoger, en op elk bord was het ratingverschil minstens 200. Gelukkig wist Sander de eer te redden door een halfje te scoren: 0.5-3.5. 

12 november 
sven3
vanwege uiteenlopende redenen moesten we deze speelronde veel spelers missen. Toen er ook nog een coronabesmetting bij kwam hadden we niet genoeg spelers meer, waardoor het 2 e team helaas met slechts 3 spelers moest aantreden. Team 1 had een baaldag; in de eerste ronde werd met 1-3 verloren (Elise haalde het punt binnen door knap een ratingverschil van 200 punten te overbruggen). Daarna hadden ze geen tegenstander in de 2 e ronde. Erg vervelend, zeker gezien meerdere spelers graag mee hadden gedaan aan het Waling Dijkstra toernooi. Geluk bij een ongeluk was dat Evan als invaller in team 1 ook nog gerechtigd was om in te vallen bij het tweede team en hierdoor bij zijn debuut toch nog 2 partijen kon spelen.
Zoals gezegd had team 2 helaas maar 3 spelers in ronde 1. Daarnaast moesten ze ook nog Loek en Gianluca missen, die normaal aan bord 1 en 2 zitten. Het was dus duidelijk dat ze een zware dag tegemoet gingen. In de eerste ronde moesten ze tegen VAS 1, met een gemiddelde rating van 500 ratingpunten hoger. Ze wisten niet voor een stunt te zorgen; 0-4.
In de eerste ronde had ook team 3 te maken met een leeg laatste bord, maar hier was dit het geval bij de tegenstander, waardoor Daniel team 3 direct op 1-0 voorsprong zette. Jelmer zette zijn goede vorm in de JCC door en wist nog een bordpunt voor team 3 binnen te halen, waardoor de uitslag 2-2 werd. 
In de middagronde moesten team 2 en 3 tegen elkaar. Dit onderonsje eindigde in 4-0 voor team 3, waardoor team 3 nu op een keurige gedeelde 5 e plaats terug te vinden is!