Mijn felicitaties aan het team van Philidor 1 voor het winnen van de FSB-beker!!

Siegbert had mij keurig laten weten wanneer en waar die finale gespeeld zou worden, maar vanwege allerlei drukte in mijn hoofd heb ik het niet goed geregistreerd.
Het plan om samen met de BN-Bokaal en FSB-voorzitter Jan Hibma vanavond naar Noardburgum af te reizen heb ik i.o.m. Jan inmiddels geannuleerd.

Nadat Lasker in juli 2021 de Bokaal voor het seizoen 2019/2020 (!) had gewonnen, bleek de Bokaal zoek!
Grote paniek vanzelf.
Na een tip van ene "Buffy" bleek dat de Bokaal gewoon al die tijd bij Philidor (winnaar in 2019) op de hoedenplank had gestaan.

En zo kon het gebeuren dat op de FSB-najaarsvergadering op 29 september 2021, op moment van omarming van het ding door Tjalling Wiersma, de Bokaal ook fysiek daadwerkelijk in Lasker-bezit kwam.
Kort daarna, op de dag van de 1e thuiswedstrijd van Lasker 1 in de KNSB, op 9 oktober 2021, werd de Bokaal het Lasker-clublokaal in Sint Jacobiparochie binnengedragen. De Bokaal was ... finally coming home.
Zelf had ik op dat moment gelukkig de Fischerman's Friend's bij de hand.

Omdat het mij het beste voor iedereen leek dat ik die beker mee naar huis nam, was de Berend Nauta Bokaal overigens die zelfde dag al weer in Leeuwarden.
Dat dit een goede zet was, bleek eerder dit jaar, toen Lasker 1 zich terugtrok uit het bekertoernooi 2021/2022.
Op dat moment namelijk werd ik, in de FSB inmiddels speler van De Rode Loper, de enige rechtmatige bezitter van de Bokaal, wel tijdelijk uiteraard, 't is een Wisselbeker.

De Berend Nauta Bokaal staat hier nog altijd bij mij thuis, ik ben echter bereid die vandaag nog af te staan.
Wellicht is het plekje op de hoedenplank bij Philidor nog vrij, kan ie daar mooi weer een tijdje staan.

BN bokaal