NK in Hoogeveen

De Nederlandse kampioenschappen zijn dit jaar in oktober in Hoogeveen naast het jaarlijkse Hoogeveen open en Hoogeveen amateurs. Bij de heren is de opzet nu wat anders dan de voorgaande jaren. Toen werden de deelnemers uitgenodigd in de randstad met de hoogste rating aangevuld met wildcards. 
Nu is het een KO toernooi gevolgd door een vierkamp. Anisch en Jorden doen niet mee omdat ze al elders (lucratievere) verplichtingen hebben.

    Aankondiging | schakersinfo |  Toernooisite Hoogeveen |  deelnemers open | deelnemers amateurs   |  

Voorlopige opzet Deloitte NK Schaken
Het toernooi zal in twee fasen gespeeld worden:
Eerst volgens een knock-out formule van 15 t/m 23 oktober in Hoogeveen
Eind november gevolgd door een dubbelrondige vierkamp.

Deelnemers KO Toernooi Hoogeveen
24 spelers
8 NK deelnemers 2020, bij afzeggingen volgen we de ranglijst
10 spelers via ratinglijst
5 spelers via (online) kwalificatie vanuit regionale bonden (4 + lokale speler NOSBO)
1 Nederlands Jeugdkampioen t/m 18 jaar

Spelers regionale bonden
Tot de knock-out fase willen we vijf regionale kampioenen toelaten. Omdat de speellocatie Hoogeveen is, zal de NOSBO kampioen direct geplaatst zijn. Voor de overige 12 regionale kampioenen is er op 25 en 26 september een Zwitsers kwalificatie toernooi. Dit toernooi zal op een nader genoemde locatie of online gespeeld worden. Als u dit toernooi wilt organiseren dan kunt u contact opnemen met het bondsbureau van de KNSB.

Omdat veel regionale bonden geen persoonlijk kampioenschap hebben georganiseerd, laten we de regionale bonden vrij om te bepalen wie ze willen afvaardigen. Als uw bond een speler afvaardigt, horen wij dit graag uiterlijk 1 september.

Deelnemers aan de knock-out fase (16-24 oktober) krijgen naast prijzengeld en verblijf een onkostenvergoeding voor de maaltijden.