KNSB mailing aan de clubs op 15 oktober

 Over achterover leunen wordt niet meer gerept, wel de nadruk op anderhalve meter zodat gewoon schaken aan één bord nagenoeg onmogelijk is.

Mailing clubs 15 oktober 2020

Inmiddels heeft het kabinet een 'gedeeltelijke lockdown' afgekondigd. De genomen maatregelen hebben grote impact op ons dagelijkse leven. In de mailing zetten wij de meest directe gevolgen voor de schaaksport op een rijtje.
De nieuwe maatregelen gelden voor 4 weken vanaf woensdag 14 oktober 22.00 uur en in de weken tot 27 oktober beoordeelt het kabinet wat er daarna nodig is.

Het is niet zo dat beoefening van onze mooie sport de komende 4 weken onmogelijk wordt, een stuk lastiger wordt het wel. Voor verenigingen die een zaal huren in een horecagelegenheid is de clubavond helaas niet mogelijk. Onder bepaalde voorwaarden is schaken in een interne competitie toegestaan (dit is namelijk hetzelfde als de trainingsavond voor andere sporten), maar wel in aangepaste vorm. Hoe dat kan leest u in de mailing, daarbij wil ik benadrukken dat (naast alle bekende coronamaatregelen) het nu extra van belang is dat contactmomenten en reisbewegingen zoveel mogelijk beperkt worden. Voor jeugdclubs geldt dat zij door mogen gaan met hun clubactiviteiten (zowel lessen als interne wedstrijden). Ouders zijn daarentegen niet welkom op de club. Kinderen mogen alleen gehaald en gebracht worden.

Zoals u in de mailing kunt lezen is de KNSB-competitie ronde van 31 oktober verplaatst. Wellicht is de online snelschaakvariant van de competitie die Govert Pellikaan wekelijks op zondag organiseert op Lichess voor uw vereniging een alternatief? Zie https://www.groningercombinatie.nl/gc-zondag-teambattles/

Mailing clubs 15 oktober 2020 - Onderzoek RaboResearch Verenigingsleven - Onderzoek verenigingen coronacrisis september (belronde 2) 2020