De loting voor het gehele schema van de FSB-beker is verricht tijdens de ALV. Philidor 1 en E. Lasker 1 zijn vrij in de eerste ronde. Teams 1 en 2 van eenzelfde vereniging figureren in verschillende helften van het schema waardoor ze elkaar pas in de finale kunnen treffen. Het team dat vorige seizoen(en) het ongunstigste thuis/uit-saldo had speelt nu thuis, of anders gaat het volgens de loting.

Het schema staat hieronder. In ronde 2 krijgen we winnaar 1 tegen winnaar 2 etc. In ronde 3 winnaar 1/2 tegen winnaar 3/4 etc. Uiteindelijk krijgen we de finale tussen de twee teams die alles gewonnen hebben in hun helft van het schema.

Omdat er ditmaal een ronde minder gespeeld wordt, is er wat meer tijd beschikbaar en kunnen we eerst de resterende wedstrijden van de vorige bekercompetitie inhalen. Over enige tijd zal er een voorstel worden gedaan voor de speeldata van onderstaande wedstrijden.

  1. DTK - Schaakwoude
  2. Heerenveen 2 - Philidor 2
  3. Bakkeveen 1 - Steenwijk 2
  4. E. Lasker 1 - vrij
  5. Bakkeveen 2 - Heerenveen 1
  6. Steenwijk 1 - BOB
  7. WES - Bakkeveen 3
  8. Philidor 1 - vrij

Bij een 2-2 uitslag is er dit jaar in verband met het coronaprotocol geen vluggerronde. Artikel 9 wordt dus in die zin aangepast.

De basisteamspelers van het betreffende FSB-team zijn speelgerechtigd, alsmede invallers uit lagere teams. Niet-basisteamspelers mogen voor een bekerteam uitkomen als hun rating niet hoger is dan de gemiddelde rating van dat team. Zoek ratinggemiddelden (tzt) op met de link "basisteams". Ze blijven het hele seizoen geldig.