Zaterdag 14 januari 2012 begon het sterk bezette toernooi in Wijk aan Zee, met alle wereldtoppers, op Kramnik en Anand na.

In de B groep begon Sipke Ernst met een nederlaag, daarna een remise en weer een nederlaag. In de 4 ronde kwam het herstel met een overwinning op Erwin L'Ami en hij heeft nu een score van 1,5 uit 4. Timman en Tiviakov hebben 2 uit 4 en L'Ami 2,5 uit 4.

Daan Brandenburg speelt in de C groep en heeft 4x remise gespeeld en liet in de 3e ronde de winst glippen.

In de A groep staan de nummers 1 en 2 van de wereld; Carlsen en Aronian gedeeld eerste met 3 uit 4, Giri en van Wely hebben 2 uit 4.

Woensdag is een rustdag.

Na de 6e ronde is er niet veel verbetering; Sipke verliest in ronde 5 van Jan Timman en wint in de 6e ronde van Potkin en heeft nu een score van 2,5 uit 6. Daan doet niks anders als remise spelen en heeft nu dus 3 uit 6.

In de A groep staat Aronian een halfje voor op Carlsen en Giri staat daar weer een halfje achter. Loek van Wely volgt het voorbeeld van Daan met 6 remises.

Daan en Sipke winnen vandaag allebei. Loek speelt weer remise, nu tegen Giri en Carlsen staat weer gelijk met Aronian.

In de 8e ronde spelen Daan en Sipke allebei remise; van Wely haalt zijn 8e remise op rij en de toppers in de A groep spelen ook gelijk op Giri na, hij verliest.

In de 9e ronde verliest Sipke en speelt Daan remise en in de 10e ronde wint Daan en verliest Sipke weer. De score van Sipke is 4 uit 10 en van Daan 6 uit 10.

Loek van Wely laat vandaag de winst liggen in tijdnood en speelt zo voor de 10e keer remise. Zijn record in Wijk aan Zee staat op 11 remises.

Aronian blijft de koploper met 7,5 uit 10, gevolgd door Ivanchuk met 6,5 uit 10. Giri verliest voor de 3e keer op rij en blijft staan op 4 uit 10.

Morgen is de laatste rustdag.

In de 11e ronde wint Sipke van de koploper, maar verliest daarna de laatste twee partijen en haalt voor zijn doen een matige score van 5 uit 13. Daan speelt remise in ronde 11 en wint de laatste twee partijen en haalt 8,5 uit 13.

Winnaar van de A groep wordt Aronian met 9 uit 13, gevolgd door 3 spelers met 8 uit 13.

Website hier, standen hier en verslagen hier.