In de promotie klasse zijn er op papier meerdere kandidaten voor de titel, hoewel er nog niet bekend is welke spelers zijn vertrokken of aangetrokken. Sneek 2 is de favoriet en het gepromoveerde Westergoo 1  zou voor een verrassing kunnen zorgen, daarachter is een breed scala van teams die op het vinkentouw mee kunnen, om de competitie spannend te houden tot het einde. Philidor 4 werd vorig seizoen 2e achter Philidor 3 en welke spelers ze dit jaar tot hun beschikking hebben blijft voorlopig een verrassing.

In de eerste klasse valt vooraf niet te voorspellen wie kampioen gaat worden, omdat alle 8 teams aan elkaar gewaagd zijn. NEO en Mid-Fryslân zijn overtuigend gepromoveerd vanuit de 2e klasse en de F-Pion degradeerde op de allerlaatste speeldag uit de promotieklasse. Schaakwoude 2 heeft de laatste seizoenen op papier het sterkste team, maar dat heeft tot nu toe nog niet geleid tot promotie. De Donger 1 greep de laatste 2 seizoenen op de slotdag naast promotie en is dus ook een gevaarlijke outsider.

In de tweede klasse A is Lasker 2 na hun degradatie de torenhoge favoriet en zijn DTK 2 en Schaakwoude 3 de outsiders voor de titel. Wie er gaat degraderen is moeilijk te zeggen, omdat er meerdere teams zijn die voor een verrassing kunnen zorgen om bovenin mee te draaien of onderin alle zeilen moeten bijzetten.

In de tweede klasse B is WES na haar onfortuinlijke degradatie op een half bordpunt ook de favoriet en zijn alle andere teams outsiders voor de titel.

In de derde klasse zijn de degradanten De Donger 2 en Rijs op papier de sterkste teams en ze zullen er alles aan doen om meteen weer te promoveren. De inschrijving is op dit moment nog niet volledig, dus blijft het koffiedik kijken of er nog een ander team is, dat hoge ogen gaat gooien dit seizoen.

In de vierde klasse is al sinds jaar en dag Lemmer de kampioen, op 1 seizoen na, toen Schaakwoude 4 eindelijk kampioen werd, na een paar keer de titel op de laatste speeldag tegen datzelfde Lemmer, verspeeld te hebben. Er wordt al jaren aan Lemmer gevraagd om een 8-tal te vormen en het in de 3e klasse te proberen, maar door een tekort aan spelers is dit tot op heden niet gelukt.

In de vijfde klasse pakte DTK 3 verrassend de titel en zal waarschijnlijk proberen om dat kunststukje te herhalen. Op papier is het ieder seizoen niet te voorspellen wie er kampioen gaat worden en het blijft het platform om beginnende spelers te laten ruiken aan het echte werk of de oude garde nog een leuk potje te laten spelen.

Kortom; het kan een heel leuk en spannend seizoen worden en in de landelijke competitie strijden er ook nog meerdere Friese teams mee.